10 Adımda İrlanda’da Dil Okuluna Nasıl Gidilir?

İrlanda’ya gitmek istiyor fakat İrlanda’ya gitmek için tüm süreci bütünüyle gözünüzde canlandıramıyorsanız, işte İrlanda’da bir programa başvurmadan önce mutlaka okumanız gereken bir yazı.

1- Karar Verme Aşaması

Karar verme, ilk ve en zor aşamadır. İrlanda’ya gitme planları yaparken aşağıdaki bazı unsurları netleştirmeniz gerekir.

  • Seçeceğiniz Program

Dil OkuluStajÜniversiteYüksek Lisans

  • İrlanda’da hangi okula gitmeliyim?

İrlanda dil okulları: okul seçerken bütçenizi ve isteklerinizi belirlemiş olmanız gerekir. Örneğin, üniversite kampüsü içinde olması, şehir merkezinde olması, sosyal aktivite konusunda zengin olması, öğrencilerin ırk dağılımı, haftalık ders saati vs. Bunun için tecrübeli danışmanlarımızla iletişime geçerseniz, size en uygun okulu bulacaklardır. Youtube kanalımızda bazı okullarda çekmiş olduğumuz Vlogları izleyerek de fikir edinebilirsiniz.

Mevcut dil okulu kampanyalarına buradan ulaşabilirsiniz. 

İrlanda’da yüksek lisans ve Üniversite: Griffith College veya Dublin Institute of Technology

  • İrlanda’ya hangi danışmanlık şirketi ile gitmeliyim?

Danışmanlık şirketleri okul ücretinin üzerine herhangi bir fiyat eklemesi yapmaz, aksine websitesinde görülen fiyatlara ek indirimler sunar. Danışmanlık şirketini seçerken size sunulan tekliflerde sadece toplam fiyata değil, nelerin fiyata dahil olduğuna da dikkat etmeniz gerekir.

Ayrıca, Türkiye’de iken sadece kayıt ve vize işlemlerinin yapıldığını, esas danışmanlığa ihtiyacınızın İrlanda’ya gittiğinizde başlayacağını unutmayınız. Bu açıdan gideceğiniz ülkede ofisi bulunan bir şirket olması, güvende hissetmenizi sağlayacaktır.

Eğitim İrlanda olarak, sadece İrlanda alanında tecrübeli eleman kadrosuyla çalışan ve İrlanda’da ofisi bulunan TEK Türk danışmanlık şirketi olmaktan gurur duyuyoruz. Eğitim İrlanda’nın diğer avantajlarına buradan ulaşabilirsiniz. 

  • Program süresi

Dil okulu programları 2 haftadan 32 haftaya kadar değişkenlik göstermektedir ve kurslar her Pazartesi başlamaktadır. Bütçenize uygun olan bir seçenek belirleyebilirsiniz.

Yüksek lisans ve üniversite başvuruları Mayıs ayına kadar yapılmış olmalıdır. Programlar Eylül ayında başlamaktadır. Bazı üniversitelerin Ocak başlangıçlı programları bulunmaktadır.

Stajlar, isteğe bağlı olarak 1 – 6 ay arasında yapılabilmektedir.

  • Konaklama türü

Konaklama olarak iki seçenek sunuyoruz: aile yanı veya öğrenci yurtları. Hangisinde kalacağınızı önceden belirlemiş olmanız gerekli. Bizim tavsiyemiz ve ekonomik olan seçenek aile yanı konaklamadır.

  • İrlanda vizesi şartlarını sağlıyor muyum?

İrlanda elçiliğinin beklediği temel şartlar güncel olarak değişmektedir. Uzman danışmanlarımız bu konuda sizlere yardımcı olacaktır.

Sıkça sorular sorular

2- Kayıt Formu

En zorlu aşamayı atlatıp karar verildiyse artık kayıt formunu doldurabilirsiniz. Kayıt formunu danışmanlarımızdan talep edebilirsiniz.

Kaydınız okula iletildiğinde bir e-mail alacaksınız. Sonrasında okuldan faturanın gelmesini bekleyeceğiz.

3- Faturalar ve Ödeme

Kayıttan sonra yaklaşık 2-3 iş gününde faturalarınız hazırlanıp tarafınıza iletilir. Yoğunluk dönemlerinde 1 haftayı bulabilmektedir. Size 2 adet fatura gönderilir. Biri okuldan gelen okul ödemenize ilişkin fatura, diğeri ise aile yanı konaklama talep ettiyseniz Education State tarafından gönderilen faturadır.

Ödeme yaparken açıklama kısmına faturada yazan Student ID ve Ad Soyadınızın yazılması yeterli olacaktır. Bankaya transfer işlemini gerçekleştirdiğinizde kabul mektubunu alacağız. Lütfen dekontu bize atmayı unutmayınız. Yatırdığınız paranın hesaba geçmesi 2-3 iş günü arasında değişmektedir.

Yurt dışı banka havalelerinde karşı banka masrafları için ana paradan kesinti yapabiliyor. Dolayısıyla okul parasının eksik geldiği için itiraz ediyor. Bu gibi bir durumun olmaması için banka şubesine gittiğinizde görevlilere karşı bankanın masraflarını karşılayacağınıza dair bir beyan vermeniz gerekmektedir. Yapılan kesintiler 20-30 euro arasındadır.

İnternet üzerinden havale yapıyorsanız karşı tarafın masraflarını karşılayacağınıza dair bir seçenek bulunması gerekmektedir.

Ödemenizi yaptıysanız sıra vize işlemlerinde.

4- Vize Danışmanlığı

Danışmanlarımız tarafından İrlanda vize işlemleri hakkında detaylı bir e-mail iletilir. E-mail içerisinde detaylı rehber dökümanlarımız ve hazırlamanız gereken evrak listesi yer alır. Sonrasında danışmanınız yaklaşık 20-30 dakika arasında telefonla bilgilendirme yapar

Sizin hazırlamanız gereken evrakları tamamladıktan sonra taratıp ya da net şekilde fotoğraflarını çekip iletmeniz gerekir. İletilen evraklar vize departmanımız tarafından değerlendirmeye alınır. İnceleme sonucu ve tarafımızdan hazırlanan evraklar size yaklaşık 2-3 iş günü içinde iletilir.

Tarafımızdan hazırlanan evraklar:

  • Online başvuru formu
  • Niyet mektubu
  • Sponsorluk mektubu
  • Okul kabul mektubu
  • Konaklama kabul mektubu

Tüm evraklarınız hazırsa sıra geldi başvuruya.

5- İrlanda Vize Başvurusu

İrlanda için vize başvuruları VFS Global vize başvuru merkezi aracılığıyla yapılmaktadır. VFS global’in İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Gaziantep’te şubesi bulunmaktadır. Sizler için randevu alıyoruz. Başvuru sırasında sizinle herhangi bir mülakat yapılmaz.S

Başvurunuzu yaptıktan sonra size verilen fişi kaybetmemeniz gerekir. Fiş üzerinde belirtilen takip numarası ile buradan başvurunuzun takibini yapabilirsiniz. Vize evraklarınızı teslim ettikten sonra elçilikten teyit amacıyla arayabilirler. 

6- Vize Sonucu

İrlanda vize başvurularının sonuçlanma süresi değişebilmektedir. Güncel süreleri danışmanınız sizlerle paylaşacaktır.

Olumlu
Vize başvurunuz onaylandıysa pasaportunuzda aşağıdaki şekilde bir etiket yani vizenizi göreceksiniz, tebrikler!

Artık derin bir nefes alabilir ve hazırlanmaya başlayabilirsiniz. Uçak biletinizi almadıysanız hemen almanızda fayda var. Uçak bileti alırken dikkat etmeniz gerekenlere buradan ulaşabilirsiniz.

Uçak biletinizi alır almaz danışmanınıza iletmeyi unutmayınız.

Olumsuz
Vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanması durumunda size neden red aldığınıza dair bir mektup sunulur. Şayet red sebeplerini çürütebilecek kanıtlar sunuyorsanız itiraz edebilirsiniz. İtiraz etmek istemezseniz, okuldan ve konaklamadan belirli miktarlardaki kesintilerle beraber para iadesi talebinde bulunabilirsiniz.

7- İrlanda Rehberi

Vize sonucunuzu danışmanınıza bildirdiğinizde size İrlanda’ya gitmeden önce bilmeniz gerekenler ve İrlanda rehberi iletecektir. Bu dökümanları dikkatlice incelemenizi tavsiye ederiz. Başka nelere bakabilirsiniz?

İrlanda’ya gelmeden önce 

Faydalı uygulamalar 

İrlanda’da yaşam masrafları

Öğrenci ulaşım kartı – Leapcard

8- Hazırlık

En eğlenceli biraz da stresli kısımdır valiz hazırlamak. Valiz hazırlarken nelere dikkat etmeli, valize neler koymalı buradan bakabilirsiniz.

Havayolu şirketlerinin valiz kilo sınırlarına dikkat etmenizde fayda var. Aksi taktirde yüklü miktarda ekstra kilo ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz.

9- Yolculuk

İstanbul-Dublin arası yaklaşık 4 saat sürmektedir. Havaalanına uçuş saatinize 2-3 saat kala varmanız daha stressiz olmanızı sağlar. Keyifli yolculuklar dileriz.

10- İrlanda’ya Varış

Havaalanına indiğinizde ilk yapacağınız şey pasaport kontrol noktasına doğru ilerlemektir. Türk vatandaşıysanız Non-EU tabelalarını takip ederek kontrol noktasına gidebilirsiniz. Kontrolde size neden geldiniz, ne zaman döneceksiniz gibi sorular soracaklardır. Yanınızda bulundurmanız gereken evrakları ( danışmanlarınız size gerekli belgeleri iletecektir) görevlilere göstermeniz gerekir. Geçtikten sonra valizinizi almalısınız. Valizinizi aldıktan sonra çıkabilirsiniz.

Şayet havaalanı karşılaması talep ettiyseniz Eğitim İrlanda danışmanları sizi havaalanında bekliyor olacak. Karşılama talebiniz yoksa şehir merkezine nasıl ulaşılacağına buradan bakabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Menü