Dublin City Üniversitesi’nde Work and Study

Ocak ayında Dublin City Üniversitesi’nde 25 haftalık Work and Study programına başlayan Sezer Bey değerli izlenimlerini sizler için paylaştı.

Yeni Ülke Yeni Başlangıç

Merhabalar, ben Sezer Can Karan. İstanbul’da çalışırken işten ayrlıp dil okuluna gitmeye karar verdim. İrlanda’da dil eğitimi konusunda araştırma yaparken Eğitim İrlanda’yı buldum ve sunulan seçenekler arasından Dublin City Üniversitesi’nde 25 haftalık Work and Study programına kayıt oldum. Eğitim İrlanda’dan Seda Hanım süreçler konusunda yardımcı oldu, kendisiyle Türkiye’de hiç görüşememiş olsak da Dublin’de Eğitim İrlanda öğrencilerine özel düzenlenen bayram kahvaltısında tanışma fırsatı bulduk.

 

DCU’da Dil Eğitimi

DCU’da aldığım eğitimlerden çok memnundum. Hocaların ders anlatma şekli, öğretme methodları oldukça etkiliydi, bu yüzden tavsiye ederim. Her şey oldukça planlı ve profesyoneldi. Bol bol Uzak Doğu’dan arkadaş edindim, Türk sayısı yok denecek kadar azdı. 

 

Tüm Konaklama Seçeneklerini Denedim

İrlanda’da konaklama konusunda 6 ay boyunca neredeyse tüm seçenekleri denedim. İlk gittiğimde 1 ay aile yanında konaklama yapıp, sonrasında Shanowen Square öğrenci yurduna geçtim. Daha sonra ise 2 tane İrlandalı ile birlikte ayrı bir eve çıktım. Aileyle kalırken standartlar yüksekken, yurtta ve oda paylaşımlı evlerde maalesef temizlik konusu problem olabiliyor. Özellikle temizliğe önem veren biriyseniz aynı özeni ev arkadaşınızda bulmanız biraz zor, ya da bana öyle denk geldi. 

Unutamadığım Bir Anı

Bir gün benimle konuşmayan çalışan yaşlı bir İrlandalıya Fransızca mı konuşuyorsunuz diye sormuştum. 🙂 Yaşlıların ve Dublin dışındaki şehirlerde yaşayanların aksanını anlamak biraz zor. Dublin’deki gençler ve orta yaşlılarda böyle bir problem yok. İngilizceleri gayet açık ve anlaşılır. İrlanda halkı genel anlamda iyi niyetli ve kibar. Bu yüzden biriyle konuşurken anlamasanız bile size tekrar farklı şekilde veya daha yavaş anlatmaya çalışıyorlar. 

Sıkı Çalışın

Altı ay sonunda Türkiye’ye dönerken, danışmanlığımı yapan Seda Hanım’la Dublin havaalanında tekrar karşılaştık. Kendisine izlenimlerini daha detaylı şekilde sıcağı sıcağına anlattım. Ve son olarak İrlanda’ya geleceklere tavsiyem, sıkı çalışsınlar, dil öğrenmek zor zanaat. 🙂 

Sezer Can Karan

İlginizi Çekebilir

Menü