GALWAY’DE DİL EĞİTİMİ ALMANIN AVANTAJLARI

1.İrlanda’nın Kültür Kalbi

Galway 2008 yılında Avrupa’nın en iyi 14. şehri ve İrlanda’nın en iyi 2. turizm şehri seçilmiştir. Ayrıca şehir 2020 yılında Avrupa Kültür Başkenti olmuştur. Galway, festivalleri ve etkinlikleriyle İrlanda’nın kültür kalbi olarak bilinmektedir. Şehir turistler tarafından oldukça ilgi görmektedir. Mart ayında Galway de Gıda Festivali olmaktadır. Festivalde en leziz yeni tatları deneyebilirsiniz. Edebiyata ilginiz varsa Nisan ayında Cuirt Uluslararası Edebiyat Festivaline katılabilirsiniz. Eylül ayında Deniz Ürünleri Festivalinde Uluslararası Midye Festivali olmaktadır. Ekim ayında da Tiyatro festivali gerçekleşmektedir.

2.Uygun Fiyatlı Yaşam Giderleri

Galway daha küçük bir şehir olduğundan dolayı Dublin ve Cork şehirlerine göre yaşam maliyetleri daha düşüktür.

3.Yerli Halkın Cana Yakın Olması

Galway, Condé Nast Traveller’in yıllık okuyucu anketinde dünyanın 5. en cana yakın şehri olarak seçilmiştir. New York Times seyahat birimi tarafından “İrlanda’nın En Büyüleyici Şehri” seçilmiştir. ABD dergisi Travel + Leisure tarafından bir numaralı “Dünyanın En Arkadaş Şehri” seçilmiştir.
Genç nüfus çok olduğundan özellikle İngilizce dil eğitimi için tercih edildiğinde çok fazla pratik yapma şansınız olmaktadır. Şehrin insanlarıyla iletişime geçip diliniz çok daha gelişebilir.

4.Ulaşım Kolaylığı

Galway, her yerin bribirine yakın ve ulaşımın çok kolay olduğu şehirdir. Bütün şehri yürüyerek gezebilirsiniz. Dil okulunda eğitim alırken de ulaşım için ekstra bir para harcamamak öğrenciler için çok büyük bir avantaj. Aynı zamanda tren, tramvay, otobüs, taksi gibi seçeneklerde bulunmaktadır. Ayrıca İrlanda’nın başkenti Dublin’e otobüs ile 2 buçuk saat uzaklıktadır.

5. Doğal Güzellikleri

Galvay vadileri, gölleri ile meşhurdur. Aran Adaları, Moher Kayalıkları, Kilmurvey Plajı, Silver Strand Salthill Plajı gibi birden fazla doğal güzelliklere sahip bir şehirdir. Doğa yürüyüşleri için mükemmel bir lokasyona sahiptir. Şehrin sahilinde yürüyüş yapabilir, denize girebilirsiniz.

6. Yaygın Spor Aktiviteleri

Galway, kıyıda bir şehir olduğundan dolayı deniz sporları yaygındır. Ayrıca binicilik, golf gibi sporların yapıldığı bir şehirdir.

7. Galway Cultural Instutite

Galway yüksek standartlara sahip eğitim kurumlarının merkezi konumundadır. Şehrin 80 bin kişilik nüfusunun ortalama 20 binini öğrenciler oluşturmaktadır. Galway Cultural Instutite verdiği eğitimin kalitesi, mükemmel manzarası ve şehir merkezine yakın konumuyla öğrencilerin ilgi odağıdır.

Galway Cultural Intutite ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayınız.

8. Az Türk Sayısı

Galway şehri Türk öğrenciler tarafından çok fazla duyulmadığından ve yeni yeni tercih edilmeye başlandığından dolayı şehirde dil okuluna giden Türk öğrenci sayısı oldukça azdır.

Youtube kanalımıza abone olarak İrlanda’da eğitim ve yaşam hakkında ki videolarımızı izleyebilirsiniz.

Bu yazımızı beğendiyseniz ya da İrlanda ile ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız buradan diğer yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Menü