İrlanda’da Aile Yanı Konaklamayı Kesinlikle Tavsiye Ederim

İrlanda’da dil okuluna gitmeye karar verdikten sonra uzun araştırmalarım sonucunda Eğitim İrlanda ile Dublin City Ünivertesi’nde eğitim almaya karar verdim.

İrlanda’da Dil Okulu -Dublin City University

Okulda ki eğitim sistemi çok iyiydi, hocalar sürekli bizlerle iletişim kurmaya odaklıydı. İngilizce dersleri daha çok speaking ağırlıklıydı fakat aynı zamanda gramere de önem veriliyordu, bu da bizi konuşma açısından çok ileriye götürdü. İlk gittiğimiz zaman ve döndüğünü zaman arasındaki ingilizce seviyemde çok fazla fark vardı.

Okulda katılabileceğimiz birçok aktivite düzenleniyordu, neredeyse hiç boş kalmıyorduk. Bu aktivitelere katılmak her açıdan çok güzeldi. Yeni insanlarla tanışmak, farklı kültürleri insanlarla arkadaş olmak çok güzel ve bu iletisiminizi devam ettirdiğiniz sürece ülkenize geri dönseniz bile ingilizce konuşma fırsatınız oluyor, bu da İngilizcenizi geliştirmeye devam etmenizi sağlıyor. Sürekli olan etkinlikler dışında hocaların da öğrencilerle birebilir ilgilenmesi ve her cuma sınavların olması gerçekten çok iyiydi.

İrlanda’da Aile Yanı konaklama 

Aile yanı konaklamayı kesinlikle herkese tavsiye ediyorum. Aile yanında konaklama ingilizcenizi geliştirmek açısından çok yararlı. Sürekli aile bireyleriyle iletişimde olmak gerçekten çok güzel. Fakat benim evim okula biraz uzaktı o yüzden genellikle okula otobüsle gidip geliyordum.

Sorunlarınız karşısında Eğitim İrlanda ile iletişim kurduğunuzda herkes elinde geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor, bu yönleri harika. Öğrenciler için birçok etkinlik düzenliyorlar fakat benim bazılarından haberim olmadığı olmuştu.

.

 

İrlanda’nın En Sevmediğim Yanı

İrlanda’da en sevmediğim şey havası oldu maalesef, yazı hiç Türkiye gibi değil. Bazen yağmurlu , bazen sıcak, bazen ise serin olabiliyor. Yani oldukça değişken bir havası var.

İrlanda’da Unutamadığım Bir Anı

Bir gün şehir merkezini gezip eve döndüğümde telefonumun çantamda olmadığı fark ettim. Düşürdüm mü çalındı mı emin değildim, çok panik olmuştum. Aklıma ilk gelen polise bildirmek oldu, sonrasında danışmanım Seda Hanım’la iletişime geçtim. Kendisi de yardımcı olmaya çalıştı, İrlanda’da kullanmam için bir cep telefonu ayarladılar. Geçici telefonu Dublin ofisten almadan önce o gün gezdiğim tüm yerlere tekrar gittim ve mutlu son. Telefonumu alışveriş yaparken düşürmüşüm ve durumu anlatır anlatmaz hemen verdiler. 🙂 

İrlanda’ya Gidecek Öğrencilere Tavsiyelerim

Aktif olun, sürekli insanlarla iletişim halinde kalın ve bol bol gezin 🙂

İlayda Çil

İlginizi Çekebilir

Menü