Yeşili ve Doğayı Sevenlerin Hayran Olacağı Ülke, İrlanda

İrlanda’da International House dil okulunda 12 haftalık dil eğitimi alan öğrencimiz Aslıhan Yılmaz’ın gözünden IH dil okulu, aile yanı konaklama ve İrlanda.

Doğası ve İnsanlarıyla Harika Şehir Dublin

Dublin’de en sevdiğim şeylerin başında doğası geliyor, her yer yemyeşil, her yerde parklar var. Benim gibi yeşili sevenler için kesinlikle hayran kalınacak bir ülke İrlanda. Dublin’de en sevdiğim yerlerden birini önermek istiyorum size kuzeyinde bulunan yarımada ‘Bull Island’, dinlenmek ve piknik yapmak için güzel ve huzurlu bir bölge. Vaktiniz varsa ve tabii hava da güneşliyse mutlaka uğrayın. Bunun yanı sıra İrlanda’da her kültürden insan yaşıyor, çok farklı kültürler tanıma fırsatınız oluyor. O kültürü öğrenme ve kendi kültürünüzü tanıtma fırsatınızda oluyor tabii 🙂 Başımdan geçen bir olayı anlamak istiyorum size; bir gün İtalyan bir arkadaşımla otururken Türk müziklerini merak ettiğini söyledi ben de ona müzik listesi açtım o inceleyip dinledi. Ertesi gün buluştuğumuzda Öyle Sarhoş Olsam Ki parçasını söylüyordu, ezberlemiş 🙂 Başka hangi İtalyan Türk kültürünü tanımak için bu parçayı dinler bilmiyorum ama biz çok eğlendik 🙂 İrlanda’da beklide tek sevmediğin şey dans geceleri oldu. Ben dans etmeyi çok seviyorum özellikle Latin danslarını ancak İrlanda, dans geceleri konusunda yetersiz.

IH Dil Okulu

Okulumdan bahsetmem gerekirse çok memnunum. Okuldaki öğretmenler gerçekten bilgiliydiler ve her konuda yardım etmeye açık insanlardı. Okulumuzda Türk yok denecek kadar azdı bu da İngilizcemin ilerlemesine çok katkı sağladı. Türkçeyi hiç duymadım diyebilirim. Okulda kendini hazır hissettiğin her pazartesi level sınavına girebiliyorsun. Normal dersler dışında Business English, Writing ,Pronounciation ve Reading gibi extra dersler de var. Benim için okulun tek olumsuz yanı derslerin çok fazla sürmesiydi, bir ders 2 saat sürüyor. International House etkinlik bakımından inanılmaz zengin bir okul, pazar günü hariç her gün sosyal etkinlikler düzenleniyor. Ne yapabilirim acaba bugün diye düşünme derdiniz yok her güne bir etkinlik mutlaka var 🙂

Aile Yanı Konaklama

Aile yanı konaklama konusunda bazı sıkıntılar yaşadım maalesef benim ailem okula uzaktı. Otobüs kullanmak zorunda kaldım ve ulaşım İrlanda’da çok pahalı. Aile yani benim için rahat değildi çünkü istediğim gibi iyi beslenemedim. Tek iyi yanı evde başka ev arkadaşlarım vardı ve bir sürü insanla tanışıp pratik yapma imkanım oldu.

 

İrlanda’ya Geleceklere Birkaç Tavsiye

İrlanda’ya geleceklere birkaç tavsiye vermek istiyorum.Yaz ayları dahi bazen çok soğuk olabiliyor, mutlaka kalın şeyler getirmelisiniz. Kahve önemli o yüzden cezve büyük ihtiyaç, benim gibi Türk kahvesi sevenlere tavsiyemdir. Gelirken valizinizi biraz boş getirirseniz pişman olmazsınız, eminim buradan almak isteyeceğiniz çok şey olacak 🙂

Aslıhan Yılmaz

İlginizi Çekebilir

Menü