İrlanda’da Çekilmiş Filmler ve Diziler

Yeşillerle örtülü doğasıyla, sıcakkanlı insanlarıyla hepimizi etkileyen İrlanda; tarihi, yaşamı ve hikayeleriyle birçok filme ve diziye konu olmuş, güzelliğiyle birçok filmin ve dizinin seti haline gelmiştir. İşte İrlanda’da çekilen filmler ve diziler.

1.Sol Ayağım – My Left Foot (1989)

Doğuştan engelli olarak dünyaya gelsek bile aslında hiçbir şeyin bize engel olamayacağını anlatan, engeli nedeniyle sadece sol ayağını kullanabilen İrlandalı yazar Christy Brown‘un yaşam hikayesini anlatıyor bize film. 2 Oscar ve bir çok uluslararası ödül kazanmış bu duygu dolu filmi hala izlemediyseniz, mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

 

2.Cesur Yürek – Braveheart (1995)

İskoçya tarihini anlatan Cesur Yürek filmi’nin neredeyse tamamının İrlanda’da çekildiğini biliyor muydunuz? Savaş sahneleri İskoçya’da değil İrlanda’ daki Wicklow Dağları’ nda çekilmiş. Cesur Yürek tutkunları mutlaka Wicklow dağlarını ziyaret etmeliler. Yol boyunca Cesur yürekten birçok görsel göreceksiniz.

 

3.Harry Potter

İrlanda dünyaca ünlü Harry Potter filminin de çekimlerinde ev sahipliği yapmıştır. Book of Kells kütüphanesinde çekilen sahneleri bulunmakta. Harry Potter hayranları Book of Kells’i (Trinity College Dublin) görmenizi kesinlikle tavsiye ederiz. Ayrıca İrlanda’nın doğal oluşumu Cliffs of Moher’de de çekilmiş sahneleri bulunmakta.

 

4.Star Wars

Star Wars ‘un orjinal Jedi kütüphanesinin İrlanda ‘da olduğunu biliyor muydunuz? Harry Potter a da ev sahipliği yapmış olan Book of Kells’ in ( Trinity College Dublin) , Star Wars’un ikinci bölümü Star Wars: Episode II – Attack of the Clones‘ta gördüğümüz Jedi Tapınağı‘ndaki Jedi arşivlerinin Trinity College’daki bu kütüphaneyle büyük benzerlikler taşıdığı fark ediliyor.

 

5.P.S. I Love You

Ahh ahh hangimiz defalarca hayranlıkla, bayıla bayıla izlemedi ki bu filmi. P.S. I love you izlerken aslında küçük bir İrlanda turuna çıkıyorsunuz. Kah Dublin’de ki en ünlü Publar da bir şeyler içiyorsunuz, kah derin bir nefes alacağınız County Wicklow dağlarına çıkıyorsunuz. Lacken köylerinde yürüyorsunuz, Blessington gölünü izliyorsunuz. P.S. I love you hayranları İrlanda’yı gezerken filmi yeniden yaşayacağınıza eminiz.

 

6.Game of Thrones

Dünyanın en çarpıcı, en çok takip edilen, üzerine en çok konuşulan ve belki de en çok spolier yediğimiz dizisi ta ta ta tammmm Game of Thrones. Bu muhteşem görsellere sahip fantastik filmin nerede çekildiğini hep merak etmişizdir. Tabiki İrlanda. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla Game of Thrones a da set olmuştur.

 

7. Vikings

İrlanda 800 yılı civarında Vikinglerin akınlarına uğradı. 840 yılı civarında Vikingler İrlanda kıyılarında Dublin dahil olmak üzere birçok yere yerleşim kurdular. Bu nedenle Vikinglerle ilgili bir dizinin İrlanda da çekilmemesi söz konusu dahi olamaz 🙂 Bazı dönemlerde hala Vikingler, başkent Dublin’de düzenlenen festivallerle anılıyor. Viking sevdalıları İrlanda sizi çağırıyor.

 

 

 

Menü