İrlanda’da Dil Eğitimi Alacaklara 7 Tüyo

Eğitim planlaması asla gelişi güzel yapılmamalı. Bu yazımızda İrlanda’da dil eğitim almayı düşünen öğrenciler için önemli püf noktalara değineceğiz.

 

1. Size en uygun okul ve konaklamayı seçin.

Bütçenize uygun okul ve konaklamayı seçmek, İrlanda’da bulunduğunuz süre boyunca rahat ve verimli bir eğitim almanızı sağlar. Bununla birlikte şehir merkezine yakın okul ve konaklama tercih etmeniz sosyal ortamlara daha yakın olmanızı ve ulaşım masraflarını azaltacaktır.

 

2. Ana dilinizi Türkiye’de bırakın.

İrlanda’da ki bütün dil okullarında öğleden sonra ücretsiz konuşma sınıfları bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilere özel gezi turları yapılmaktadır. Bu etkinliklere katılmanız hem arkadaş çevresi edinmenize hem ingilizce pratik yapmanızı sağlar.

 

4. Sosyal hayata atılın, çekingen olmayın.

İrlanda’da okul eğitiminizin yanı sıra gün boyunca ingilizce pratik yapma imkanınız bulunmaktadır. Arkadaş çevresiyle yapılan etkinliklere mutlaka katılım göstermeniz gerekmektedir. Yeni arkadaşlar edinmeyi ve yeni kültürleri tanımayı eğitiminizin bir parçası olarak görmeli ve bu konuda çaba sarf etmelisiniz.

 

5. Yardımcı telefon uygulamalarını indirin.

İrlanda Dublin şehrine özel ‘’Dublin Bus’’ uygulaması mutlaka telefonunuzda olmalı. İnternet gerektirmeyen harita uygulamaları ve sözlükler de oldukça işinize yarayacaktır. Ayrıca İnternetsiz kaldığınızda yolcu otobüslerinin ücretsiz wifi hizmetinden yararlanabilirsiniz.

 

6. Bol bol gezin.

İrlanda sayılamayacak kadar kale, şato, müze, katedral ve bir o kadar doğal güzellikler bulunmaktadır. Bunun yanında dünya sıralamasında ilk yüze giren üniversiteleri mevcuttur. İrlanda’da bir yandan gezip eğlenirken bir yerden eğitim kariyerinizi devam ettirebileceğiniz potansiyel üniversiteleri araştırabilirsiniz.

 

7. Farklı lezzetler deneyin.

İrlanda’da Pers mutfağından, Japon mutfağına, Pakistan restoranlarından Hindistan restoranlarına kadar bir çok dünya mutfağı bulunmaktadır. Deneyimleyeceğiniz yeni lezzetlerin yanında gittiğiniz her lokanta farklı kültürleri tanımada sizlere fırsatlar sunacaktır.

 

Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle.

 

Menü