Cuma Karakurt – Delfin Dil Okulu ve Aile Yanı Konaklama

İrlanda’da 7 haftalık Delfin dil okuluna kayıt olan öğrencimizin gözünden İrlanda maceraları ve kurs sonrası Erasmus deneyimleri.

İrlanda’da En Sevdiğim Şey

İrlanda’nın doğası ve insanları gerçekten inanılmaz. Ülkede yeşilin her tonunu görebiliyorsunuz. İnsanları deseniz ırkçılık yapmayan her zaman yardımcı olmaya çalışan ve nezakete önem veren kişiler. Her ne kadar havası yağmurlu da olsa bu güzel doğasını da bu havaya borçlu. 

İrlanda Delfin Dil Okulu

Öncelikle ben Delfin dil okulunda 7 hafta yoğun İngilizce programına katıldım. Sadece şunu söyleyebilirim, Delfin gerçekten inanılmaz derecede geliştirdi beni. Yani ben Türkiye’de yıllarca dil egitimi aldım ama İrlanda’ya gelince 7 hafta içerisinde inanılmaz bir seviyeye ulaştım. Şu anda Irlanda’da erasmus yapmaktayım. Delfin’de aldığım eğitimle şu anda erasmus yapıyorum ve üniversitede makaleler yazacak seviyeye geldim. Arkadaşlar, çıkın yurt dışına ve sizde göreceksiniz inanılmaz derecede sizi geliştirecektir yurtdışı tecrübesi.

 

İrlanda’lı Ailenin Yanında Konaklama

İrlandalı ailede kaldım ve gerçekten ailem cok sıcak kanlıları ve çok samimilerdi. Hatta hala konuştuğum irtibatta kaldığım aileler var. En güzel tarafı müslüman olduğunuzu söylediğinizde müslümanlara göre de alışveriş ve yemek yapılıyor. 

 

İrlanda’ya Gideceklere Tavsiyelerim

Ben Eğitim İrlanda aracılıyla kayıt yaptırdım. Eğitim İrlanda gerçekten bu işi iyi yapan ender kurumlar biridir. Yani tamamen problem çözmeye yönelik bir kurum kesinlikle. Aynı zamanda her an kendilerine ulaşabilirsiniz bir ihtiyaç halinde. 

Tavsiyelerime gelecek olursak:

1- İrlanda’ya gelmeden önce mutlaka konaklama işini halledin.
2- Dil kurslarıında kesinlikle çekingen olmayın.
3- Gelirken kışlıklarınızı bavula doldurun 🙂

 

Cuma Karakurt

 

 

Menü