İrlanda’da En Hızlı Şekilde İngilizce Geliştirme Yolları

İrlanda’ya dil okulunu kayıt oldunuz tüm işlemlerinizi tamamladınız ve geldiniz, peki ya şimdi ? Sadece dil okuluna kayıt olmak ingilizce geliştirmek için yeterli mi ? İşte ingilizcenizi en verimli şekilde geliştirebilmek için İrlanda’da yapabilecekleriniz

1.Türklerden Uzak Dur

Çok cana yakın bir millet olduğumuz için bir Türk bulduğumuzda genellikle çok yakın arkadaş oluyoruz ve birbirimizi hiç bırakmıyoruz. İrlanda’ya geldiğinizde en başta zorlanabilir ve başta kendinizi yalnız hissedebilirsiniz ama inanın bu herkesin yaşadığı bir durum ve çok kısa bir zaman sonra bu durum düzecelecek. O yüzden kendinizi daha gelmeden hep yabancı arkadaşlar edineceğim diye alıştırın, bu sayede çok fazla pratik yapma şansı bulur ve ingilizcenizi kolayca geliştirebilirsiniz.

2. İşlerini Kendin Hallet

Eğitim İrlanda ile İrlanda’da dil okuluna geldiğinizde zaten sizin için karşılacağınız tüm süreçleri anlattığımız bir oryantasyon programı düzenliyoruz. Bu programda zaten süreçler ile ilgili gerekli bilgiyi Türkçe olarak yeterince alıyorsunuz. Daha sonrasında İrlanda’da yapacağınız bu işlemleri kendinize bir “challenge” (meydan okuma) gibi düşünmenizi ve ingilizceniz her ne kadar kötü olsa bile ingilizce kaynaklardan araştırıp kendiniz halletmenizi öneriyoruz.

Örneğin banka hesabı açarken tüm adımları ve banka görevlisine neler söyleyeceğinizi öğretmeninize sormak ya da daha önce banka hesabı açmış bir arkadaşınızla bankaya gitmek yerine, kendiniz gidip sahip olduğunuz ingilizceyle hallederseniz size hem özgüven hem de ingilizce bakımdan çok şey katacaktır. Daha sonrasında okuldaki öğrenmeninize ben bankaya gittim ve bunları söyledim diyerek eğer bir yanlış yaptıysanız doğrusunu öğrenebilirsiniz. Konuşmanız sırasında çok fazla çeviri kullanmak zorunda kalsanız bile bu öğrendiklerinizi günlük hayatta kullanma şansı bulduğunuz için daha iyi hatırlayacaksınız. Ayrıca işlerinizi kendiniz halletme hissi ve o sonrasında gelen özgüven de pahabiçilemez.

3.Konuş, Konuş, Konuş! Çekingen olma

Hepimizin bildiği gibi konuşmak ve pratik yapmak ingilizceyi en çok geliştiren aktivite. Zaten İrlanda’ya daha çok pratik yapabilmek için gelmediniz mi? İşte fırsat ! Bulabildiğiniz her fırsatta konuşun, çekingen olmayın. Gerekirse yolda gördüğünüz reklam yapan broşür dağıtan insanlarla bile konuşun, yaptıkları işle ilgileniyormuş gibi davranabilirsiniz, konu hakkında bilgi isteyin, sorular sorun. İrlanda’ya geldiğiniz zamanlar ingilizceniz çok düşük bir seviyede olsa bile ne biliyorsanız onu konuşmaya çalışın ve gerekirse çeviri kullanın. Konuştukça öğreneceksiniz ve çeviri kullandıkça aklınızda kalacak.

İrlandalıların ana dili İngilizce yanlış konuşursam çok komik olacak diye düşünmeyin. İrlandalılar çok sıcak ve yardımsever insanlar, ayrıca İrlanda’ya sürekli İngilizce öğrenmeye gelen binlerce öğrenci olduğu için bu duruma çok alışkınlar. Siz onlara hiçbir şekilde garip gelmeyecekseniz. Konuştukça özgüveniniz artacak ve daha çok konuşacaksınız.

3.Derslerinize Düzenli Olarak Katılın

Sosyal yaşamda pratik yapmak ve konuşmak ne kadar yararlı olsa da dersleriniz de bir o kadar önemli. İrlanda’da dersler zaten pratik yapmaya yönelik. Ayrıca dil okulunuzu uzatmak isterseniz devamsızlık durumunuz da konsolosluk için önemli olacak. Bu yüzden derslerinize düzenli olarak katılın, not tutun ve sonrasında tekrar yapıp öğrendiklerinizi hayatınızda kullanmaya başlayın.

4.İngilizce Konuşma Etkinliklerine Katılın

İrlanda’da dil okuluna gelen çok fazla öğrenci olduğu için her yerde ingilizce geliştirmek ve konuşmak adına yapılan aktiviteleri bulabilirsiniz. Bu aktivitelere katılarak kendinize İngilizce konuşmak için ortam yaratabilirsiniz. Ayrıca bu aktivitelerde arkadaşlar edinip daha sonra onlarla kontak halinde kalarak İngilizce konuşmaya ve pratik yapmaya devam edebilirsiniz.

5.Okulunuzdaki Sosyal Etkinlik Panosunu Takip edin

İrlanda’da ki dil okullarında her güne özel bir etkinlik bulunuyor. Bu etkinlikleri takip edip katılarak arkadaşlar edinebilir ve ingilizcenizi farklı alanlarda geliştirebilirsiniz.

6.İrlanda ile İlgili Haberleri Okuyun

İrlanda’da dil okulundayken İrlanda ile ilgili haberleri İrlanda haber sitelerinden ya da gazetelerden takip edin. Haberleri takip etmeniz sayesinde hem okuma praktisi yaparak İngilizcenizi geliştirebilir hem de yaşadığınız ülke ve şehirde neler olduğu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Kesinlikle bunu bir ritüel haline getirmenizi tavsiye ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

Menü