İrlanda’nın Güzel Yanları

İrlanda’da en sevdiğim şeylerden biri parklarıydı, hem şehrin merkezinde hem de biraz daha dışta kocaman parkları bulunuyor. Insanlar güneş açtığında, işten sonra parklarda toplanıp zaman geçiriyorlardı. Ayrıca bu parklarda ve caddelerde bir sürü sokak sanatçıları var, İrlandalıların yaptığı müzik her zaman harikaydı. Şehir içi çok düzenli ve temizdi. Otobüs ve metro ulaşım imkanları da çok genişti, otobüsler tabloda yazılan saatte orada oluyordu. Dublin Bus telefon uygulamasını indirerek otobüsünüzün numarasını kaydettiğinizde de otobüs saatlerini doğru bir şekilde görebilirsiniz.

İrlanda’da Çalışmak

İrlanda’ya geldiğimde neredeyse hiç işsiz kalmadım diyebilirim. İş bulma olayı kişiden kişiye değişebilir tabi ki ama ben iş bulmada hiç zorlanmadım. İlk ayda Türk bir ailenin çocuklarına baktım çünkü çalışabilmek için GNIB’ye başvurmam ve PPS numaramı almam gerekiiyordu. Çalışma izni işlemlerim tamamlandıktan sonra daha farklı bir iş aramaya başladım. İş  ararken herkese söyledim, çocuklarına baktığım aile sayesinde de bayağı bir Türk çevresi edinmiştim. Bir tanıdık vasıtasıyla Burger King’deki iş ilanına CV’mi ilettim ve Burger King’de çalışmaya başladım.

İrlanda’nın Havası

İlk geldiğim zamanlarda hava şartlarının gün içinde hızlı değişiminden dolayı kıyafet seçiminde bir türlü bir düzen sağlayamamıştım. Ne giyerseniz giyin ya üşüyorsunuz ya da sıcak oluyor. En sonunda buradaki yaşayan çoğunluk gibi, ya kat kat giyinip her sıcaklığa adapte olup çıktım ( Tshirt + gömlek + ceket + şal gibi) ya da burada yaşayanların çoğu gibi sırtımda bir çanta ile dolaştım ve evimi sanki sırtımda taşıyor gibi hissettim.

İrlanda’da Konaklama

Konaklama için ilk olarak aile yanını tercih ettim. Aslında yanında kaldığım aile gerçekten çok tatlıydı, hatta İrlanda’da iş bulmak için ingilizce cv hazırlamama bile yardım etmişlerdi. Sadece aile yanında kaldığınız zaman ailenin yaşamına ayak uydurmanız gerektiği için duş vb. gibi ortak kullanım alanlarında çocukların uyku saati gibi nedenler dolayısıyla kısıtlamalar yaşanabiliyor. Ben aile yanında konakladıktan sonra daha uygun fiyatlı bir seçenek olan paylaşımlı odaya geçmiştim. Burada güvenlik konusunda bir sorun yaşamadım, şehir merkezine yakın olması da okula yürüyerek gidebilme imkanı sağladı.

Eğitim İrlanda

İrlanda’da dil okuluna Eğitim İrlanda aracılığıyla geldim. İrlanda’ya gelene kadar ilgilendikleri gibi , İrlanda’da dil okuluna geldikten sonra da ilgilerinin devam etmesi çok güzel. Herhangi bir problem ile karşılaşıldığında gerekli çözümün sunuyorlar ve İrlanda’ya gelişinizden sonra da Eğitim İrlanda Dublin ofisinde yaptıkları çeşitli etkinliklere davet ederek aradaki iletişimi koparmıyorlar.

İrlanda’da Dil Okuluna Gelecek Öğrencilere Tavsiyeler

    •  Hava anlık olarak değiştiğinden hazırlıklı gelmekte fayda var.
    • Gelmeden önce mutlaka kalacağınız şehir ile ilgili küçükte olsa bir ön bilgi edinin.
    • Ve unutulmaması gereken en önemli şey; gittiğiniz yerin kurallarına göre yaşayacağınızı ve varsa belli alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekebileceğini unutmayın.

 

İlginizi Çekebilir

Menü