İşte Benim İrlanda Hikayem

Ben Ezgi Çolak, İrlanda’da dil okuluna gelecek arkadaşlara fikir olması amacıyla İrlanda hikayemi paylaşmak istedim. Hadi başlayalım…

İrlanda’nın Ana Dili İngilizce!

Yurtdışına çıkıp İngilizce öğrenmek daha iyi çünkü okul dışında da İngilizce konuştuğumuz için öğrendiklerimizi pratik yapma şansımız oluyor . İrlanda’yı da ana dili İngilizce olduğu için seçtim. Okulda öğrendiğiniz kelimeyi ya da dersi gün içinde insanlardan sürekli duyuyorsunuz, kulak dolgunluğu oluyor ve daha rahat öğreniyoruz.

1 Ay içinde İrlanda’ya Gittim!

İrlanda’da bulunan dil okullarını araştırdım ve eğitimlerini karşılaştırdım. Benim için en uygun olan okulun Atlas dil okulu olduğuna karar verdim ve vize sürecine başladık.İrlanda vize süreçi hızlı ve rahat geçti. Belgelerim teslim edildikten sonra 1 ay içinde vizem geldi ve İrlanda’ya gittim.

İrlanda’da ki Dil Okulumdan Memnundum!

Dublin de Atlas dil okuluna gittim. Eğitiminden memnundum fakat ielts sınıfı 1 taneydi. Sınıfın dolu olması durumunda maalesef ielts sınıfına geçilmiyordu. Bu ielts sınıfındaki öğrenciler için bir avantajken, ielts sınıfına geçmek isteyen öğrenciler için bir dezavantajdı. Örneğin sınıf dolu olduğundan dolayı ben de ielts sınıfına geçemedim. Okul ortamı güzeldi öğrencilerin kendilerini yalnız hissetmemesi için sık sık kaynaştırıcı etkinlikler yapılıyordu. Her gün derslerden sonrası için bir etkinlik vardı ve haftasonları da geziler oluyordu.

İrlanda’da Aile Yanı Konaklama 

Dublin’e ilk gittiğimde aile yanında konakladım, ingilizceyi geliştirme açısından çok iyiydi fakat bir süre sosyal medyadan daha uyguna konaklama bulduğum için aile yanı konaklamasından ayrıldım. Çalışma hakkınızın olması dil gelişiminize de katkı sağlıyor fakat ben çalışmadım. Bence iş bulmak kolay değildi. İş bulma sürecinde çoğu yerin Avrupa vatandaşlarına öncelik tanıdığını gördüm, onların hali hazırda çalışma izni olduğu için.

İrlandalılar Kibar İnsanlar!

İrlandalılar kibar konuşmayı seven insanlar bu çok hoşuma gitti. Türklere karşı yaklaşımlarını beğendim. İrlanda’da geçirdiğim sürede hiç bir sıkıntı yaşamadım. Konaklama harici aylık giderim 500 euroydu, tabi bu kişiden kişiye değişebilir. Daha az ya da daha fazla miktarda aylık harcama yapan arkadaşlarım da vardı.

Eğitim İrlanda’yı Tavsiye Ederim

Eğitim İrlanda aracılığı ile gittiğim için rahat bir süreç geçirdim. Her konuda yardımcı olmaları ve ilgilenmeleri çok güzel. Çalışanları güler yüzlü ve anlayışlı. Tüm ekibe ve özellikle Sinan Bey’e her konuda yardımcı olduğu için teşekkür ederim.

İlginizi Çekebilir

Menü