Aile Yanı Konaklama Maceram

Neden Aile Yanı Konaklama ?

Avrupa ülkeleri arasında gitmekten en çok zevk aldığım, doğası, tarihi, insanları, kültürü ve müzikleriyle her zaman ayrı bir heyecanla gittiğim ülke İrlanda…
Bu seferki seyahatimde konaklama tercihimi aile yanı olarak seçtim ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim.

Aslında daha önce yurt dışında paylaşımlı ev ve yurtta konaklama şansım olmuştu. Aile yanı konaklama herkes gibi bana da biraz yabancı gelen bir durumdu. hava alanında sonra Eğitim İrlanda’dan karşılamaya gelen arkadaşlar konaklayacağım ailenin yanına gitmem için bana eşlik ettiler. Genelde filmlerde sıklıkla rastladığımız yan yana dubleks evlerden birinin önünde durduk ve nihayet kalacağım evin önündeydik.

Dublin’in Lucan bölgesinde Patricia Hanım ile on gün konaklama fırsatım oldu. Kendisi 60 yaşlarında yalnız yaşayan bir bayandı. Ev sahibim Patricia Hanım beni güler yüzle karşıladı. Eşyalarımı odama çıkardıktan sonra bana evi gezdirdi. Aşağıda bir salon ve mutfak vardı. Ve kocaman bir arka bahçesi vardı. Yukarıda toplam 3 oda ve banyo mevcuttu. Ev oldukça temiz ve ferahtı. Sonrasında bana çevreyi ve sabah evden çıkarken otobüs durağına nasıl gideceğimi göstermek için küçük bir gezinti yaptık.

Aile yanı konaklamada ne yeriz, aç kalır mıyız ?

Yemek kültürleri bizim kültürümüzden farklıydı. Genelde akşam yemeklerinde tavuk-et-balık tarzı buğulama veya kızartma etler, yanına da haşlanmış sebze ,garnitür ve patates kızartması eklenmiş tabaklar oluyordu. Salata ve içecek de her akşam yemeğinde mutlaka vardı. Ben bu şekilde beslenme tarzını sevdiğim için oldukça beğendim yemeklerini. Ayrıca ev sahibim geldiğim gün kahvaltı için özel bir isteğim olup olmadığını sormuştu bana , sabah bizim buğday ekmeğine benzeyen oldukça lezzetli bir ekmek vardı sofrada, siz türkler ekmeksiz kahvaltı sevmezssiniz , bunu diğer öğrencilerden tecrübe ettim dedi. Yine krem peynir, çikolata ve marmelat gibi seçeneklerde sunmuştu kahvaltıda. Ekstra bir şey istersem mutfağı kullanabileceğimi ve çekinmemem gerektiğini ilk günden belirtmişti zaten . Tabi her ev sahibi bu şekilde seçenek sunmayabiliyor. Eğitim İrlanda konaklama tercihinde hafta içi 2 öğün ve hafta sonu 3 öğün yemek sunuyor. Ev sahibi ister ise size sınırsız mutfak kullanımı da sunabiliyor .

İrlanda’da ısınma kültürü bizimkinden biraz farklı. Bizim gibi 7/24 kalorifer yakmıyorlar mesela. O sebeple evde tişört ile gezemiyorsunuz. Bu bağlamda yanınıza kalın kıyafetler almanızı tavsiye ederim. Yine ev sahibim benim odama küçük bir ısıtıcı koymuştu bu konu da da şanslı sayılırım sanırım. Bazı ev sahipleri bu şekilde opsiyonlar sunabiliyor.

Okula ve şehir merkezine nasıl giderim ?

Ulaşım konusunda da oldukça rahat ettiğimi belirtebilirim. Zaten ev sahibim ben gelmeden önce odama şehir merkezine giden otobüslerin hareket saatlerini bırakmıştı.İrlanda’da otobüsler 2 katlı ve tüm ulaşım araçlarında wi-fi var. Kaldığım yerden şehir merkezine yaklaşık 40 dk da gidebiliyordum . Ama bu yolculuklarım şehir turu havasında olduğu için bana çok kısa süreymiş gibi geliyordu. Bol bol etrafı izleyip , bahçeli şirin evleri ve mimarisinin güzelliklerini görme fırsatım oldu. Bana bazen sanki evlerin arasından bir hobit çıkacak da el sallayacak gibi geliyordu. 🙂

Leyla Hanım’ın Aile Yanı Konaklama Ev Turu Videosu:

İlginizi Çekebilir

Menü