Bu haberimizde Eğitim İrlanda aracılığıyla Dublin City Üniversitesi’nde (DCU) İngilizce dil eğitimi almış ve aile yanında konaklama yapmış bir öğrencimizin tecrübelerini sizlerle paylaşıyoruz.

 

Erva Balkaya – DCU – Dil Okulu & Aile Yanı Konaklama

Öğrencilerimizden Erva Balkaya, Dublin City Üniversitesi’nde aldığı dil eğitimini ve aile yanı konaklama süresince yaşadıklarını sizlerle paylaştı. Umarız, İrlanda’da eğitim almayı düşünen ve aile yanı konaklama ile ilgili soru işaretleri olanlara faydalı bir paylaşım olmuştur. 

 

İrlanda’da Dil Okulu – Dublin City University

Eğitim İrlanda aracılığıyla 07/03/2016 tarihinden itibaren Dublin City Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi almaya başladım. İlk gün okul tanıtıldı ve seviye sınavı olduk. İkinci gün advance seviyesinde derslere girmeye başladım. Sınıfta farklı milletlerden, yaklaşık 10 öğrenci vardı ve öğretmenimiz de iyi ve anlayışlı birisiydi. Öğrencilerin farklı ülkelerden olması değişik kültürler tanımak ve derslerin daha eğlenceli geçmesi adına güzeldi. Dersler sabah 9’dan öğlen 1’e kadardı, arada 20 dakikalık bir mola süremiz vardı. Çarşamba günleri listening, Cuma günleri de english in use & reading sınavları oluyorduk. Bu sınavlar Cambridge’in olduğu için zorluyordu.

Dersler dışında okulda her gün değişik aktiviteler oluyordu; film izlemek, spor yapmak, farklı dil dersleri, konuşma sınıfları gibi.. Hafta sonları da İrlanda’nın ilgi çeken turistik yerlerine geziler düzenleniyordu. 30/04/2016 tarihinde iki aylık eğitim süreci sonucunda advanced sertifikası aldım. Akademik ve sosyal açıdan benim için güzel bir deneyimdi.

 

İrlanda’da Aile Yanı Konaklama

Dublin’in Finglas mahallesinde İrlandalı bir aile ile birlikte çok şirin bir evde konakladım. Ev sahiplerim Ann ve Dermot evde iki oğullarıyla beraber yaşıyorlardı. Ev tam bir aile eviydi çünkü ev sahiplerimin 5 tane çocukları ve 8 tane de torunları vardı. Sık sık ziyarete geldikleri için çok kişiyi tanıma fırsatım oldu. Hepsi cana yakın insanlardı, onlarla zaman geçirmek eğlenceli oluyordu.

Beni Phoenix Park’a ve Howth’a gezmeye götürdüler. Ailenin Türkiye ile bir geçmişi olduğu için kültür bakımından sorunumuz olmadı. Ann genelde sevdiğim yemekleri yapmaya çalışıyordu ve evde ihtiyaçlarım konusunda bana yardımcı oluyordu. Dermot taksiciydi ve beni ilk günlerde okuluma bırakıyordu, elinden geldiğince nereye nasıl gidilir anlatıyordu. Akşam yemeğinden sonra genelde oğullarıyla sohbet ediyordum, bu İngilizce pratik yapmamda etkiliydi. Ayrıca ödevlerimde zorlandığımda yardımcı oluyorlardı. Evden okula ulaşımım kolaydı. Evin köşesindeki otobüs durağından otobüse biniyordum, 10 dk sürüyordu. İndiğimde de 10 dk yürüyordum, fazla uzak sayılmazdı. Bu konuda oldukça şanslıydım. Birçok arkadaşımın kaldığı aile okula 30-40 dk uzaklıktaydı.

Özet olarak ailemden çok memnun kaldım, Türkiye’ye dönmüş olmama rağmen hala iletişim halindeyiz.

Bu güzel deneyimi yaşamamda yardımcı olan Eğitim İrlanda’ya teşekkür ederim.

 

 

Menü