İrlanda’da Dil Okulu Nasıl Seçilir?

Yurt dışında eğitim almaya karar veren öğrenciler arasından en önemli destinasyon haline gelmeye başlayan İrlanda’da bir çok dil okulu bulunmaktadır. İrlanda dil okulları çeşitliliği sebebiyle aralarında seçim yaparken kendinizi kaybolmuş bulabilirsiniz. Bu nedenle, dil okulu seçimi yaparken başvurduğunuz aracı firmaların, öğrencilerinin ihtiyaç duydukları ya da duyabilecekleri her şeyin imkanını sunan bir kurum olması çok önemlidir.
İrlanda’da dil okulu seçiminizi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır;

1. ACELS (İngilizce Dil Hizmetlerinin Akreditasyonu ve Koordinasyonu) Onaylı Bir Okul Seçin

İngilizce kursunuzun yüksek kalitesini sağlamanın ilk adımı, ACELS sertifikalı bir okul seçmektir. ACELS, İrlanda’da öğretilen İngilizcenin kalitesini izleyen ve düzenleyen devlet kurumudur. ACELS tarafından onaylanmak için, okulun kurallara uyması ve öğrencileri için en iyi deneyimi sağlayan hizmetler sunması gerekir.

2. Dil Okulu Hakkında Yapılan Yorumlar

Gitmeyi düşündüğünüz dil okulları hakkında yabancı öğrencilerden, Türk öğrencilerden ya da internet üzerindene okul hakkında bilgi toplamanızı tavsiye ederiz. İnsanların yabancı dil kursları hakkındaki görüşlerini bıraktıkları forumlarda ve sosyal ağlarda iyi ya da kötü okul hakkında bazı hayati bilgiler bulabilirsiniz.
Bu yorumlar ve görüşler sayesinde dil okulunda kullanılan yöntemlere, eğitim müfredatına, öğretmenlerin niteliklerine, eğitim ve konaklama koşullarını da öğrenme imkanınız olacaktır.

3. Ders Dışı Etkinlikler

Okulun öğleden sonraları, akşamları, hafta sonları yürüyüş turları, kulüpler, müze ziyaretleri, sohbet akşamları, iş bulma yardımı, öğrenci partileri vb. gibi ders saatleri dışında herhangi bir aktivite yapıp yapmadığını öğrenin. Bazı okullar bu hizmeti sadece yaz aylarında sunmaktadır. İyi bir okul, tüm yıl boyunca pek çok ücretsiz aktivite ile ilginç bir aktivite programı sunmalıdır.

4. Okulun Öğretmenleri ve Donanımı

Başvurmayı düşündüğünüz okula öğretmenlerini ve öğretim yöntemlerini sorun, belki de okulla ilgili en önemli nokta budur! Öğretmenlerin nitelikleri nelerdir? Öğretmenler ne zamandır okulda öğretmenlik yapıyor? Öğretmenlerin ana dili nedir? Öğretmenlerini uzun süre elinde tutan, eğitim ve gelişimlerine yatırım yapan okullar genellikle iyi okullardır. Sınıfta kullanılan öğretim yöntemlerini sorun, bunlar etkileşimli mi ve görev temelli mi? Teknoloji kullanılıyor mu? Gibi soruların cevaplarına ulaşarak okul hakkında bir analiz yapabilirsiniz.

5. Az Türk Olan Dil Okulu

Bizim eğitim sistemimiz Türkiye’de yeterli seviyede olmadığından yurt dışına giden Türk öğrenciler genellikle ilk aşamada, başlangıç kurlarında olurlar. İleri kurlarda ise türk öğrenci sayısı azalır. Türklerle iletişimden kaçınmak sizler için faydalı olur ve İngilizceniz daha hızlı ilerler. Türk öğrenciler genellikle uygun fiyatlı okulları seçerek onlara yönelecektir. İrlanda diğer ülkelere göre çok daha az Türk öğrenci barındırır. Bu nedenle herhangi bir okulu seçip kayıt olduğumuzda diğer milletlerin arasında Türk öğrencilerin görünmediğini fark ederiz. 

Hiç Türk olmayan bir dil okulu dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. İmkanlar artık çok fazla bu yüzden Türkler her yere seyahat ediyor ve sizin internetten ulaşabildiğiniz tüm bilgilere diğer vatandaşlar da ulaşıp kayıt olabiliyorlae. Bu nedenle gizli kalmış bir okul ya da süpriz bir kurum beklememenizi öneririz. Yapmanız gereken seyahat ettiğinizde eğitiminize başlayıp Türk öğrenciler sohbet için yaklaşırsa biraz soğuk davranmaktır. Bu tüm sorunlarınızı çözecek, sizi yabancı arkadaşlarınızla baş başa bırakacaktır.

6. Dil Okulunun Konumu

Her konuda imkanların daha fazla olması sebebiyle okulunuzun şehir merkezinde olması daha iyi olacaktır. Peki okulun merkezde olması kalitesini nasıl etkiliyor? Bu okulun maddi olarak güçlü olup olmadığını gösterir. Bütçesi düşük bir yatırımcı şehir merkezinde bir okul açamaz. Şehir dışındaki uygun fiyatlı binalardan birini alır ya da kiralar. Bu diğer masraflarından da kısacağı anlamına gelir. Bunlar okulun teknolojik donanımları, sınıf teknolojik ekipmanları kalitesi, öğrenci konaklamalarının nitelik ve yenilenmesi gibi bir çok dezavantajı yanında getirir.

Bundan daha da önemlisi ucuz okullar öğretmenlere düşük maaş öderler. İş arayan öğretmenler bunun farkındadır. Öncelikle yüksek maaş ödeyen kaliteli okullara başvururlar. Kaliteli okullar nitelikli, ana dili İngilizce olan, zorlaştırılmış işe kabul sınavlarını geçen öğretmenleri işe alırlar. Kaliteli dil okullarında iş bulamayan öğretmenler de mecburen bu ucuz okullarda düşük maaşla çalışmayı kabul eder ve işe başlarlar. Bu nedenle ucuz okullarda karşınıza Pakistanlı, Hindistanlı, çinli öğretmenler çıkar. Konuşmalarını anlamazsınız. Zamanla aksanınız bu milletlerin aksanına benzer. Bu da sizi tüm amacınızdan kopmanız anlamına gelir.

Tüm kafeler, sosyal imkanlar, restoranlar, alışveriş alanları, hastaneler, gezilip görülecek yerler şehir merkezindedir. Okulunuz merkezde değilse sürekli olarak günde 3-4 kez merkeze inmek için vasıta arar ya da çok uzun yollar yürürsünüz. Şehir merkezinden uzak olan yerleşimler  küçük kasabalar anlamına gelir. Buralarda çok fazla sosyalleşemezsiniz, çalışamazsınız, pratik yapamazsınız. Tüm bu geçerli nedenlerden dolayı şehir merkezinde bir okul seçmek sizin yararınıza olacaktır.

7. Dil Okulunun Haftalık Ders Saati ve Türü

Türkiyede var olan mevcut işinizden ya da okulunuzdan dolayı kısıtlı bir süre için yurt dışına çıkma imkanınız varsa ve hızlı ama güzel bir şekilde ingilizce öğrenmeniz gerekiyorsa, haftada 30 saatlik yoğun bir kurs almalısınız. Ya da var olan dil seviyenizi geliştirmek, özgüvenli bir şekilde yurtdışı gezilerinizde konuşabilmek gibi temel bir İngilizce eğitimi amaçlıyorsanız ve zamanınız da buna müsaitse haftada yaklaşık 15 – 20 saatlik rahat bir kursa katılın. Ya da mevcut olan işinizde daha üst kademeye çıkmak için profesyonel seviyede bir İngilizce eğitmine ihtiyacınız varsa, günlük konuşma dilini öğreten Genel İngilizce kurs tipini seçmek yerine, İş İngilizcesi eğitimi alabilirsiniz.

Bu yüzden en başta ne istiyorsunuz? Hedefiniz nedir? bunları belirlemek en önemlisi. Siz yeter ki karar verin biz size yardımcı olmaya her daim hazırız 🙂

8. Dil Okulunun Sınıf Mevcudu

Küçük gruplar halinde çalışmak her zaman bir avantajdır. Öğretmeniniz sizinle daha fazla zaman geçirebilecek ve sorularınızı cevaplayabilecektir. Ayrıca tüm sınıf arkadaşlarınızı daha iyi tanıyacaksınız. Yeni arkadaşlar edinmenin en iyi yolu bu! Bu yüzden sınıflardaki maksimum öğrenci sayısı ne kadar az olursa o kadar verimli olacaktır.

*** İrlanda’da 2020 yılı dil okulu fiyatları ve ayrıntılı bilgi için bilgi istek formumuzu doldurun!

*** İrlanda’da eğitim, yaşam ve öğrenci izlenimleri hakkındaki youtube videolarımıza ulaşmak için buraya tıklayarak Youtube kanalımıza ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Menü