İrlanda’da Okul Yenileme (Renewal)

Renewal: İrlanda’ya 25 haftalık kursa (Work & Study programı) kayıt olarak gelen öğrenciler, kurslarını tekrar 25 hafta daha uzatabiliyorlar. Bu okul uzatma işlemine verilen isim ise ‘renewal’.

Renewal konusunda herkesin kafasındaki soru işaretlerini azaltmak adına sıkça sorulan soruların cevaplarını bu haberimizde yanıtlıyor olacağız. Renewal konusunda en uygun tekliflere ulaşmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

1. Okul yenilemesi yapabilmem için şartlar nelerdir?

Okul yenilemesi yapabilmeniz için 5 önemli madde vardır (Kaynak):

  • Bir önceki okulunuzdaki devamsızlığın %85’in altında olmaması,

  • Yeni okulunuzun ILEP listesinde olması,
    *Eğitim İrlanda olarak sadece ILEP listesindeki okulları öğrencilerimize sunmaktayız!

  • Katıldığın program haftalık en az 15 saat, toplamda 25 hafta olmalı,

  • Dersler saat 09.00 – 17.00 arasında Pazartesi’den Cuma’ya olmalı,

  • Kurs sonunda IELTS, TIE ya da Cambridge sınavı alman gerekli.

2. Türkiye’de vizeye başvurur gibi tekrardan evrak toplamak zorunda mıyım?

Hayır, Türkiye’de vizeye başvurur gibi evrak toplamanıza gerek yok. Sunmanız gereken sadece 6 evrak vardır bunlar:

  • Pasaport,

  • GNIB,

  • Yeni okuldan GNIB mektubu,

  • Eski okuldan devamsızlık mektubu ve

  • Sağlık sigortası.

  • Sınav sonucu

3. Yeni kursumun başlangıç tarihini nasıl belirlemeliyim?

Okul yenilemenizi aktif olan oturum izninizin bitiminden itibaren ilk Pazartesi günü başlatmanız gerekmektedir. Örneğin, güncel oturum iznin 11 Ağustos 2022 – Cuma günü bitiyorsa, 14 Ağustos 2023 – Pazartesi gününde yeni okuluna başlamalısın.

 

4. Bir önceki kursumdaki IELTS/TIE sınavına giremedim, yeni kursta sınav almasam olur mu?

Bu kural, göçmenlik bürosunun koymuş olduğu bir kural olduğundan dolayı, her okul dünya genelinde tanınmış bir sınavı (IELTS, Cambridge ya da TIE) öğrencilerin faturasına eklemek zorundadır. (Kaynak: 12.soru)

 

5. Sigorta yaptırmak zorunda mıyım? Sigorta COVID kapsıyor mu?

Göçmenlik bürosunun sınav gibi zorunlu tuttuğu diğer bir madde de sağlık sigortasıdır. (Kaynak) İrlanda’da COVID-19 kapsamında tedavi görenler devlet güvencesi altındadır ve herhangi bir ödeme yapmalarına gerek yoktur. (Kaynak)

 

6. IELTS kursu bakıyorum, hangi okulları tercih edebilirim?

IELTS konusunda bizim öncelikli önerimiz 10 yıldır IELTS eğitimi veren öğretim görevlileri ve resmi IELTS test merkezi olmasından dolayı CES dil okuludur. CES dil okulunda IELTS sınıfına geçebilmek için en az “intermediate” dil seviyesinde olunması gerekmektedir. Gerekli seviyede olduğunuz sürece istediğiniz zaman IELTS sınıfına geçebilirsiniz ve istediğiniz hafta sayısı kadar sınava yönelik eğitim alabilirsiniz.

CES’ e alternatif olarak, International House, Emerald gibi okullar da bütün yıl boyunca IELTS eğitimi vermektedir.

 

7. En uygun renewal yapabileceğim okullar hangileridir?

Babel, ELI, IBAT, Berlitz gibi okulların çok avantajlı renewal fiyatları bulunmaktadır. Detaylar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

8. Kampanyalı renewal fiyatları ne zaman bitiyor?

İrlanda’ya dil okulu öğrencilerinin ilgisinin artmasından dolayı okulların kontenjanları dolmaya başladı ve bundan dolayı da okul yenileme fiyatları da artırmaya başladı. Bundan etkilenmemek için kaydınızı bir an önce yaptırıp, 100 Euro depozito ödeyerek fiyat sabitlemesi yapabilirsiniz.

 

9. 3 dil okulumu tamamladım tekrardan dil okuluyla uzatma yapabilir miyim?

Toplamda 3 dil okulu tamamladıktan sonra tekrardan dil okuluna kayıt olmanız mümkün değil. Ancak, lisans, yüksek lisans ya da higher diploma programlarına başvuru yapabilirsiniz.

 

 

10. Oturum iznimi nasıl yenilemem gerekiyor?

Dil okulunu belirleyip, ödemesini yaptıktan sonra oturum iznini yenilemek için tekrardan randevu almana gerek yok, online olarak oturum iznini yenileyebilirsin. Online yenileme süreci için detaylara buradan ulaşabilirsin.

Son oturum iznini aldıktan sonra pasaportunuzu yüklediyseniz, bu durumda randevu alıp Göçmenlik Bürosuna yeni ve eski pasaportunuzu ve gerekli diğer dökümanları götürmeniz gerekmektedir.

 

11. Neden Eğitim İrlanda ile okul yenilemeliyim?

  • İrlanda’ da ofisi bulunan ilk Türk danışmanlık firmasıyız ve burada öğrencilerimize özel Türk kahvaltısı, büyük şirketlerin ofisine ziyaret, piknik ve birçok aktivite yapıyoruz. 2019 yılında düzenlediğimiz etkinliklerden oluşturduğumuz videomuza buradan, en son düzenlediğimiz piknik etkinliği ve öğrencilerle röportaj videosuna da buradan ulaşabilirsiniz,

  • Sadece Eğitim İrlanda’ya sunulan özel renewal fiyatları,

  • Eğitim İrlanda garantisi altında okullarınıza kaydolabilir ve ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz,

  • Eğitim İrlanda öğrencisi olduktan sonra: Türk veya yabancı arkadaşlarınızı (Eğitim İrlanda öğrencisi olmayan veya daha önce bizimle iletişime geçmemiş) bize yönlendirin ve bizimle okul uzatmaları durumunda, okullarına başladıklarında 50€ kazanın!

Hiçbir yerde bulamayacağınız renewal fiyatlarımız ve çok daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz

 

İlginizi Çekebilir

Menü