Technological University Dublin’de Master Yapmak İçin 5 Neden!

İrlanda’da master yapmayı düşünen öğrencilerimiz için Technological University Dublin’de master yapmanın 5 önemli nedeni ve sizlere sağlıyacağı avantajları üzerine odaklandık.Kendini dünya çapında tanıtan ve pek çok başarı yakalayan bu üniversitede mater yapmaya ne dersiniz?

1-Kaliteli Bir Eğitim ve Deneyimli Akademik Kadro

Eski adıyla Dublin Institute of Technology, yıllardır eğitim veren ve dünyadaki en iyi üniversiteler arasında yer alan çok kaliteli bir okuldur. Yeni adıyla Technological University Dublin, kaliteli eğitim kadrosu ile öğrencilerine en iyi eğitimi vermeye özen göstermektedir. Özellikle teknoloji ve bilişim konularında öne çıkan TUD; işletme, sanat, mühendislik gibi alanlarda da adını duyurmuştur. Bu yüzden bir çok öğrenci master için TUD’i tercih etmektedir.Hatta TUD’nin şuan ki rekrörü, David FitzPatrick’te oldukça iyi bir akademik tecrübeye sahiptir.

2-Master Süresi Boyunca Çalışma İzni

İrlanda’da yüksek lisans programlarının süresi genellikle 1 yıldır ve İrlanda’da mastır yaparken aynı zamanda part-time  haftada 20 saat çalışarak, aylık yaşam giderlerinizi karşılayabilirsiniz.İrlanda saatlik asgari ücretin en yüksek olduğu ülkelerden biridir. İrlanda’da saatlik asgari ücret 12.70€ ‘dan aylık yaklaşık 1016€ civarında bir gelir elde edebilir ve yaşam giderlerinizi kendiniz karşılayabilirsiniz. İrlanda’da master yapan pek çok öğrencinin de geçimini genelllikle bu şekilde sağladığını unutmayın!

3-Mezun Olduktan Sonra 2 Sene Çalışma İzni

İrlanda’da bir yüksek lisans programını başarıyla tamamlamanız durumunda sizlere 2 yıl daha oturma izni ve full-time çalışma hakkı imkanı sağlar. Bu şekilde İrlanda’da iş bulabilir ve Türkiye’ye dönmeden önce yabancı bir şirkette iş tecrübesi kazanabilirsiniz. İrlanda’da master yapmak orada kalabilmenin en garanti yoludur. Size sağlanan 2 yıl oturma izni ve full-time çalışma hakkı ile şirktlerin size sponsor olması kolaylaşır. Bu durumda 2 yılın sonunda çalıştığınız şirket eğer sizden memnun kalır ise size sponsor olabilir.

4-Üniversitenin Konumu ve Ulaşımı

TUD’nin, Dublin’in şehir merkezinde konumlanması öğrencilerine ulaşım açısından avantaj sağlamaktadır. Bu durum öğrencilerin sosyal hayatları açısından şehirle iç içe olmasına ve eğer part-time çalışıyorsa iş saaatlerini ayarlamada kendilerine kolaylık sağlar.

5-Farklı Bölümlerde Master İmkanı

 

TUD bir çok alanda eğitim vermekte olan bir üniversitedir. Bu anlamda öğrenciler için geniş bir program yelpazesi bulunmakta. TUD’de master düşünen öğrenciler Bilgisayar Fakültesi, Sanat ve Turizm Fakültesi, İşletme Fakültesi, İnşaat ve Mühendislik Fakültesi, Bilim ve Sağlık Fakültesi ve Teknoloji Merkezi’ne master başvurusunda bulunabilirler. Okulun sitesine buradan ulaşarak bölümler, bölüm ücretleri ve daha birçok  konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Menü