İrlanda’da Dil Eğitimi Almak Geleceğim İçin Attığım En Büyük Adımdı

İstanbul’da Üniversite öğrencisiydim. İrlanda’yı seçmek arkadaşlarımın vasıtasıyla Eğitim İrlandayı bulmam ile gerçekleşti. Yurtdışında kurduğum planları gerçekleştirebilmek için dil eğitimi almam gerekiyordu. Dil eğitimi için İrlanda’yı seçmem elime geçen guzel bir fırsattı. Geleceğim için, karıyer hayatım için aldığım kararlardan ve attığım adımlardan en önemlisi İrlanda’da dil eğitimi almak oldu.

İrlanda Dil Okulu Seçimim

İrlanda’daki dil eğitimimi Centre of English (CES) de gerçekleştirdim. 6 aylık bir kurs deneyimi yaşadım. Okulun ortamı ve sosyal aktiviteleri çok güzeldi her gün, her hafta ücretli ücretsiz farklı etkinlikler düzenlenmesi insanlarla sosyalleşmemimizi sağlıyordu ve bu sebeple dünyanın her yerinden insan tanımak farklı kültürleri tanımak da çok güzel bir duyguydu. CES’in çok uluslu öğrencileri barındırması sayesinde farklı milletten birçok öğrenciyle tanışıp sohbet etmek de dil gelişimim için inanılmaz faydalı oldu diye düşünüyorum. 

İrlanda’da Aile Yanı Konaklama Deneyimim

İrlanda Hartstown’da aile yanında konakladım. Aile yanında konaklama İngilizce konuşma pratiği açısından çok faydalı oluyor. Bir odaya çekilip kapanmak yerine kahvaltı yaparken, akşam yemeği yerken ya da en basitinden eve geldiğinizde, evden aileden biriyle karşılaştığınızda, “günün nasıl geçti?” sorularına cevap bile vermek İngilizce konuşmaya çok fayda sağlıyor. Oradaki aileler zaten bunun bilincinde, bizlerin dil eğitimine gelmiş öğrenciler olduğumuzu biliyorlar bu sebeple yeri geliyor yanlışınızı düzeltip bir şekilde doğrusunu anlatıyorlar bence çok büyük bir fırsat.

Sadece benim kaldığım bölgeye mi özel bilemem ama konaklama fiyatları Türkiye şartlarına göre yüksek.

İrlanda’da Yaşam Masrafı Kişinin Kendisine Bağlı

İrlandalıların Türk’lere karşı yaklaşımı gördüğüm kadarıyla iyiydi herhangi bir sıkıntı yaşamadım, oldukça sıcakkanlı insanlar. İrlanda’da kaldığım süre boyunca Eğitim İrlanda’nın Dublin ofisinde bulunan Sinan abi bana her konuda yardımcı olmaktan hiç çekinmedi. Sorunlarımı onun sayesinde çözdüm. Her an her dakika sabırla herkese aynı düzeyde hiç yorulmadan tüm samimiyetiyle yardımcı olması kendimi orada daha da güvende hissettirdi.

İrlanda’da konaklama hariç pek bir masrafım yoktu, o da konaklama fiyatı Türkiye standartlarına göre yüksek olduğundan dolayı. Onun dışında, İrlanda’ya gelen kişilerin aylık masrafı tamamen yaşam tarzlarına bağlı. Oldukça az masraf da yapabilirsiniz, lüksten ödün vermeyip çok masraf da yapabilirsiniz. Seçim sizin.

Vize’yi Alabilmiş Olmamı Eğitim İrlanda’ya Borçluyum

Okul seçimini Eğitim İrlanda danışmanları, ben ve babam ile birlikte yaptık. Vize sürecim biraz sarsıntılı geçse de, başvurudan sonra sonuçlanması yaklaşık bir hafta sürdü ve ilk seferde almayı başardım. Bu vizeyi almış olmamı Eğitim İrlanda’ya borçluyum. İlgi ve alakaları, her dakika, aklıma takılan her konuda başlarını ağrıtıp kafamdaki tüm soru işaretlerine cevap olmaları ve sabırla bu süreci yönetmeleri bana çok yardımcı oldu.

İrlanda’da Dil Okuluna Geleceklere Tavsiyem

İrlanda dil eğitimi için kesinlikle tavsiye edilebilir bir ülke. İrlanda’ya gelmeden önce yemek ve yiyecek konularında eğer bilgi sahipleri değilse olmalarını tavsiye ederim. Çünkü içerik ve yapı olarak yemek kültürümüz tamamen farklı. Aç kalmazsınız, türk marketi ve restoranları da var ve tabii ki farklı kültürlerden mutfaklar da var ama en azından İrlanda yemek kültürünü araştırıp öyle gelmenizi tavsiye ederim. 

İlginizi Çekebilir

Menü