İrlanda Dil Okulu Serüveni

Kendi geleceğim için yurtdışı tecrübesi yaşayıp gelişimime katkı sağlamamın şart olduğunu biliyordum. Her ne kadar birçok ülke arasında kararsız kalsam da, abim İrlanda’da olduğu ve orada dükkanı olduğu için ben de abimden destek alacağımı bildiğim için İrlanda’ya gitmek istedim.

Okulda Çok Fazla Etkinlik Yapılıyordu

Dublin’de bulunan Atlantic dil okulumdan çok memnundum, sınıfları ferah ve güzeldi. Hocalar son derece nazikti ve öğretmek için çabalıyorlardı. Her sorununuzda danışabileceğiniz, sadece ders hakkında değil ders dışında da merak ettiğiniz ya da ihtiyacınız olan şeyleri sorabileceğiniz öğretmen ve danışman kadrosu vardı.

Okulda her gün her hafta ücretli ya da ücretsiz bir çok etkinlik vardı, bu etkinliklere katılım zorunlu değildi ben de hepsine katıldığımı söyleyemem ama yine de sosyalleşme açısından çok büyük bir artısı olduğunu düşünüyorum.

İrlanda’da Haftada 20 Saat Çalışabilme İmkanı

İrlanda’da çalışma imkanım olduğu için uzun dönem gitmeyi tercih etmiştim. Aslında gittiğimde de iş bulmak benim için zor olmadı çünkü abim İrlanda’da yaşadığından onun dükkanında çalıştım. Bu konuda şanslı olduğumu söyleyebilirim 🙂 

Fakat yine de deneyimlerime göre şunu söyleyebilirim haftada 20 saat çalışmak için iş bulmak o kadar da zor değil, aynı zamanda iş bulmak için benim gittiğim Atlantic dil okulu da iş bulmaya yardımcı oluyordu. İş bulmak için yeterki girişken olun, çekingen olmayın ve yapabileceğinizi düşündüğünüz her işe başvurun. Sonuç olarak iş verenlerin çalıştırdığı elemanların çoğu öğrenci ve iş verenler öğrenci olarak neden orada bulunduğunuzun farkında ve bilincindeler bu yüzden kafanızda çok büyütüp kendinizi korkutmayın, “ya iş bulamazsam” diye.

İrlanda’da Aile Yanı Konaklamanın Büyük Katkısı Var

İrlanda’da aile yanında konakladım ve akşam yemeklerinde sık sık konuşup sohbet etme fırsatımız oluyordu ve orada kaldığım süre boyunca, banka evraklarım olsun, göçmenlik işlemlerin olsu bir çok hazırlık sürecimde ihtiyacım olan evrakları çıkarmamda yardımcı oldular yol gösterdiler. İrlanda’da aile yanı konaklamanın en büyük katkısı hem o ülkenin yerel insanlarıyla aynı çatı altında yaşıyorsunuz ve kültürlerini direk birinci ağızdan öğreniyorsunuz, hem sonuçta o insanlar yerli insanlar ve İrlanda’yı onlardan daha iyi bilen birilerini bulmak zor hem de dilinizi geliştirmenizde, konuşma pratiğinde evdeki aile ile sohbet etmek büyük avantaj.

İrlanda’da konaklama fiyatları ise 700 – 800 Euro idi ama kendiniz burada arkadaşlarınızla ortak paylaşımlı eve çıkıp, aylık 350 – 400 Euro arasında evler bulabilirsiniz.

İrlanda’ya Geleceklere Tavsiyelerim

İrlanda’ya gelirken yanınıza yağmurluk almayı unutmayın kışın serin ve yağmurlu geçiyor, kaba montlar almak yerine çantanıza bir yağmurluk bir hırka atmanız hayat kurtarıcı olacaktır. İrlanda’da yaşam konusunda da her şey aslında size kalmış biraz İngilizce biliyorsanız okuldaki arkadaşlarınızla bile çok rahat akşam publara vs gidip yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Hem sosyalleşmiş hem de dil pratiği yapmış olursunuz. Unutmayın orada tanışacağınız hemen hemen herkes dil öğrenmeye gelen kişiler, tek siz değilsiniz bu yüzden rahat olun.

İlginizi Çekebilir

Menü