İrlanda’ya Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu yazıyı okuduğunuza göre yolculuk yakın olmalı. Yolculuğunuzu en az stres ve heyecanla geçirmeniz için uçak biletinizi almadan önce belirteceğimiz bazı noktalara dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

1- Karşılaştırın

Uçak biletinizi uygun fiyata almak isterseniz öncelikle Skyscanner gibi karşılaştırma yapan arama motorlarını kullanın. Bu sayede size en uygun saat ve fiyat opsiyonlarını rahatlıkla görebilirsiniz.

2- İrlanda’ya Yolculuk Süresi

yurt dışı uçuşlarında saat farkını göz önünde bulundurmanız gerekir. İstanbul – Dublin arası yaklaşık 4,5 saat sürmektedir. Örneğin, 08.35 İstanbul kalkışlı bir uçak Dublin’e 10.20 de varır. Dönüşte ise Dublin’de 11.15’te kalkan bir uçak, yaklaşık 18.35’te İstanbul’a ulaşır.

3- Direkt Uçuşlar

İrlanda’ya yıl boyunca her gün İstanbul’dan direk uçuşlar bulunmaktadır. İstanbul’dan Dublin’e THY’nin günde 2 kez biri sabah kalkışlı 08.35, biri öğlen kalkışlı 14.10 uçuşu bulunmaktadır.

4- Yurt içi Aktarmalı Uçuş

İrlanda’ya yurt içi aktarmalı olarak gidecekseniz uçuşunuzun bağlantılı olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Genellikle aynı havayolu şirketi ise bağlantılı uçuş verir ve problem yaşamazsınız. Fakat farklı havayolu ise ve iki kez biletleme yaparak satın aldıysanız yurt içi uçuşunuzda yanınıza alacağınız bagaj kilo sınırınız daha düşük olacaktır.

Örneğin, İzmir – Dublin bileti alıyorsanız genellikle İstanbul aktarmalı seçeneklerle karşılaşırsınız. THY’nin uçuşları bağlantılıdır ve bagaj kilo sınırı yurt dışına göre ayarlanır. Şayet siz derseniz ki İzmir İstanbul farklı firmadan alayım, İstanbul – Dublin farklı olsun, o zaman İzmir İstanbul bagaj sınırınız 15 kg, İstanbul Dublin bagaj sınırınız 20 kg olur (Şirketlerin bagaj sınırı farklı olabilir, genel bir örnek verilmiştir).

5- Yurt dışı Aktarmalı Uçuş

İrlanda’ya yurt dışı aktarmalı bir uçuş tercih ediyorsanız bu durumda daha dikkatli olmanız gerekir. Bazı ülkeler, aktarmalarda dahi transit vizenizin olmasını isteyebiliyorlar. Bu yüzden yurt dışı aktarmalı bir uçuş planlıyorsanız biletinizi almadan önce aktarma yapacağınız ülkenin konsolosluğu ile görüşüp transit vize gerektirip gerektirmediğini öğrenin.

Genellikle tek yurt dışı aktarması yapıyor, aktarma yerindeki bekleme süreniz 8 saatten az ve havaalanından dışarı çıkmıyorsanız problem yaşamazsınız diyebiliriz. Yine de riske atmamak için yurt dışı aktarmalı bilet almadan önce aktarma ülkesinin konsolosluğundan mümkünse yazılı teyit alınız.

6- Birden Fazla Aktarma

İrlanda’ya giderken birden fazla aktarma yapacaksanız, bu sizin için biraz yorucu olabilir. yurt dışı birden fazla aktarmalarda kesinlikle transit vize istenmektedir. İrlanda’ya giderken birden fazla aktarmalı uçuşları çok fazla tavsiye etmiyoruz.

7- Bagaj Kilo Sınırı

Havayolu şirketine göre değişmesine rağmen, genellikle yurt içi uçuşlar için 15 kg ve yurt dışı uçuşlar için 20 kg bagaj kilo sınırı bulunmaktadır. Bunun haricinde 8 kg kabin bagajı hakkınız bulunur.

Şayet kilo sınırını aşıyorsanız, tavsiyemiz online olarak ek bagaj satın almanızdır. Aksi taktirde havaalanında 1 kg için bile oldukça yüksek miktarda ücret ödemeniz gerekebilir.

8- Yolculuk Sırasında Yemek

İrlanda’ya yolculuk sırasında karnınız acıkabilir, bu yüzden biletinizi aldığınız havayolu şirketi yemek sunmuyorsa yanınıza atıştırmalıklar almanızı tavsiye ederiz. THY ile seyahat ediyorsanız bunu dert etmenize gerek yok, çünkü yemek ikramları olmaktadır.

9- Seyahat Tarihleri

Son olarak, biletinizi alırken tarihin konaklama başlangıç tarihiniz ile aynı olduğuna ve konaklayacağınız yerin check-in saatine uygun olduğuna dikkat ediniz. Örneğin, aile yanında konaklama yapacaksanız ilk gün giriş saatiniz en geç 22.00 olmalıdır.

10- Biletinizi Danışmanınıza İletiniz

Uçak biletinizi alır almaz danışmanınıza iletiniz. Danışmanınız karşılamanız varsa organize edecek ve konaklayacağınız yere varış saatinizi bildirecektir.

Keyifli yolculuklar dileriz.

İlginizi Çekebilir

Menü