İrlanda’da Dil Okulu

İrlanda’da birden çok dil okulu seçeneğiniz var, benim tercihim Dublin City University olmuştu. 10 Haftalık bir programa kayıt yaptırdım ve okulumdan çok memnundum. Eğitim alanında öğretmenlerimin ve okulun sunduğu imkanlar çok iyiydi. Ek dersler ve sosyal aktiviteler açısından zengin bir okuldu.Eğitim kalitesi ve öğrenci-öğretmen ilişkileri çok iyiydi. Dersle alakalı sorularımla yakından ilgilendiler ve yardımcı oldular.

Yurtta Konaklama

Ben Hazelwood öğrenci yurdunu tercih ettim. Kaldığım yurt okula yürüyerek 30 dakika otobüsle 10 dakika mesafedeydi. Havanın yağışlı olmadığı günlerde okula hep yürüyerek gidiyordum. Güvenlik açısından kesinlikle bir problem yaşamadım.

Eğitim İrlanda’nın Bana Katkıları

Gitmeye karar verdikten sonraEğitim İrlanda İzmir ofisiyle telefonda görüştük, bana uygun okulu ve yurdu seçtik. Sonrasında kaydımı tamamlayıp gitmek için hazırlandım ve yola çıktım. Danışmanlık sürecinde benimle ilgilendikleri ve her türlü sorunumda bana yardımcı oldukları için eğitim irlanda ailesine, özellikle Seda Hanım’a teşekkürlerimi iletiyorum.

İrlanda’da Yaşam

İrlanda’da insanlar birbirlerine karşı saygılı ve nazikler. Ben kış döneminde gittiğim için hava Türkiye’ye göre daha soğuktu. İrlanda’da çok nadir yaşanan bir hava koşuluyla karılaştım ve kar yağdı. 1 Haftalık yoğun kar yağışı nedeniyle okulda ki derslerimiz ve dublinde ulaşım seferleri iptal oldu.

İrlanda’ya Gelecek Öğrencilere Tavsiyelerim

  • İrlanda’da mevsim şartları bizim ülkemizde ki gibi değil. Aniden yağmur yağabiliyor. Ben mart ayında oradaydım ve kış aylarında gideceklere tavsiyem yanınıza waterproof mont ve ayakkabılar almalısınız.
  • Onun dışında en büyük tavsiyem sadece Dublin’e bağlı kalmayın İrlanda’da ki diğer şehirleri de mutlaka gezin ve anı yaşayıp tadını çıkarın.
  • Güzel fotoğraflar ve anılar biriktirin.

Sinem Çetin

 

İlginizi Çekebilir

Menü