Sıfır İngilizce ile Oscars’ta Work&Study Maceram

İrlanda’da Oscars İnternational dil okulunda 25 haftalık work&study proramına kayıt olup iki hafta Shanowen Square öğrenci yurdunda kalan ögrencimiz Tolga Solak’ın izlenimleri..

 

İrlanda’da Dil Okulu Seçerken

Oscars International okulunu Eğitim İrlanda’nın sunduğu seçenekler arasında bulmuştum. Ön bilgi amaçlı kendim araştırdıktan sonra, danışmanlardan detaylı bilgi aldım. Geldiğim zaman ise özellikle Dame Street üzerinde olması, okul çıkışında sosyal imkanların bolluğu, ulaşımın kolay olması ( otobüs, tren vs.) ilk dikkatimi çeken faktördü. Şehir merkezinde olması sebebiyle istediğim yere kolaylıkla ulaşabiliyordum. İrlanda’ya hayatım boyunca herhangi bir dil eğitimi almadan gelmiştim. Ancak eğitim sistemi gerçekten çok iyi, öğrenci derslere katılıyor ve her aşamada farklı sistem kullanılıyor. Öğretmenler gayet sıcak kanlı, yardımsever.

Ders arasında birileri gelip sosyal aktiviteler hkk bilgilendirme yapıyordu bu sebeple öğleden sonralarımızı da aktif bir konuşma ortamında geçirebiliyorduk.Unutamadığım an olarak; öğlen yemeği için arkadaşlarımızla buluştuğumuz da, yaklaşık olarak 11 ayrı ülkeden kişinin olması ve muhabbet, paylaşımlar benim için İrlanda’da unutamadığım an olmuştu. Genel anlamda Oscars International okulundan memnun kaldığımı söyleyebilirim.

İrlanda’da Yurtta Kalma ve Ev Arayışı

İlk olarak 2 hafta Shanowen Square öğrenci yurdu ile konaklama maceram başlamıştı. Kaldığım yurt hava alanına yakın, şehir merkezine ise 40 dk mesafede bir öğrenci yurduydu. Tek kişilik odayı tercih etmiştim. Yurtta ortak mutfak bulunmakta isterseniz orayı kullanabiliyorsunuz. Daire’de yaklaşık 4-5 kişi yaşıyordu. Ortak kullanım yerine çıktığınızda arkadaşlık kurabilir, paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Güvenlik açısında gayet iyi diyebilirim. Girişlerde şifreli kapılar bulunmaktadır.

Daha sonra kendi çabalarımla bulduğum 2 kişi paylaşımlı bir daire de konakladım. Italyan bir öğrenci arkadaşım oldu. Onunla birçok paylaşımda bulundum. Güzel ve keyifli vakit geçirdim. Konaklama ile ilgili birçok site ve Facebook’ta grup bulunmaktadır. Kendinize 2 haftalık bir arama zaman ayırırsanız bulacağınızı garanti edebilirim.

Son olarak şehir merkezinde bir hostel de uzun süre bir Brazilya’lı arkadaşla oda paylaşarak konaklama maceramı bitirdim. Fiyatlar çok değişmektedir. Paylaşımlı oda dan bazı arkadaşlar çekinmektedir. Ancak şunu diyebilirim. Herkes sizin gibi öğrenci eğer sıcak, samimi ve güven duygusunu hissettirirseniz inanın çok iyi zaman geçirirsiniz.

Ulaşım ağı gelişmiş bir ülke Irlanda. Tren, otobüs, Luas gibi birçok ulaşım aracı bulunmaktadır. Emin olun evinize yakın bir istasyon vardır 🙂

 

Neden Eğitim İrlanda’yı Seçtim?

Bir arkadaşımın önerisi ile Eğitim İrlanda ile kontak kurmuştum. İrlanda maceramda benimle başından sonuna kadar ilgilenen danışmanım Seda Hanım’ın bilgileri bana aktarmasından tutun, sorunlarımda yanımda olmasına kadar gerçekten minnettarım. İrlanda’ya geldiğim de ise merkez de bulunan ofislerine gidip tanışma fırsatı ve çay içebilirsiniz.

Çalışan herkesin sıcak kanlı ve yardımsever olduğunu söyleyebilirim. Sizlerin rahatı için ellerinden geleni yapıyorlar emin olun. Artı okulun aktiviteleri dışında Eğitim İrlanda’nın öğrencilerine özel düzenlediği aktiviteleri. Bunlar için sizler aranıp, organizasyonlara katılım yapabiliyorsunuz. İrlanda’da özellikle görmenizi istedikleri yerlere beraber gidip güzel vakit geçiriyorsunuz. Genel olarak çok memnun kaldım diyebilirim. 

 

İrlanda’ya Gideceklere Tavsiyelerim

Uzun dönem (25 hafta) gelecek arkadaşlar için; çalışmak istiyorlarsa eğer gelmeden GNIB için randevu bulmalarını tavsiye edebilirim. İrlanda’da her şey sistemsel ve randevu ile işliyor. Sabırlı olmalarını, bütün işlemlerin sırası ile halledildiğini söyle bilirim. En son olarak da para yollama/alma işlemleri için özellikle Nakito Kart ( Turkish Bank ) çıkartmalarını tavsiye edebilirim. Burada kolaylıkla para çekebilirler.( ücret olarak gayet makul ) 

Salih Tolga Solak 

 

 

 

Menü