Online İngilizce Kursu Almanın Avantajları

Online İngilizce kursu almanın en önemli noktalarından biri; Online kurslar, uygun fiyatlı erişilebilir ve ilgi çekici! Durumun böyle olduğu bilindikçe günlük yaşamlarımızda bu kadar çok teknolojiye erişme fırsatı bulunduğundan, daha fazla insanın online eğitime yönelmesi şaşırtıcı değildir. Dünyanın neresinde olursanız olun sadece bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve kesintisiz Wi-Fi erişim noktaları sayesinde, interneti kullanarak yeni bir dil öğrenmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Özellikle hepimizin içinde bulunduğu bu zor günlerde, İngilizce iletişim becerilerinizi geliştirmek, evdeki bilgisayarınızı açmak kadar kolay!

Online İngilizce kursu almak, dil becerilerinizi arttırma zorluğuyla başa çıkmanın harika bir yoludur. Online İngilizce kurslar, gerçek sınıf kurslarının sahip olmadığı birçok faydaya sahiptir. Dilbilginizi geliştirmeniz için diğer yöntemlerden farklı olarak, online kurslar uygun fiyatlı ve daha esnek olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sebeplerle online İngilizce kursu almanın herhangi bir öğrenci için harika bir deneyim olabilmesinin 5 farklı nedenini aşağıda sıralıyoruz.

1- Evinizin Rahatlığında Öğrenebilirsiniz

Hemen hemen hiçbirimiz kurslara pijamalarıyla giden öğrenciler görmemişizdir. Ama evde olmanız demek daha rahat bir ortamda olduğunuz anlamına gelir. Nerede çalışacağınızı kendiniz seçebileceğinizden, rahatsız edici küçük sandalyelerden ve küçük masa alanlarından kaçınabilirsiniz. Dikkatinizi dağıtacak başka öğrenciler de olmadan, İngilizce öğrenmeye daha kolay odaklanabileceksiniz. Örneğin işte uzun ve yorucu bir gününüzü bitirdiyseniz ya da kurslara gidip gelmek için zamanınızı ayarlamak zor oluyorsa online kurslar bu noktada tam da sizler için. Ayrıca evden öğrenmek, ihtiyacınız olduğunda hızlı bir mola verebileceğiniz veya atıştırmalık alabileceğiniz anlamına gelir ve eğitmenlerin sizlerle paylaştığı çevrimiçi materyalleri ne zaman çalışmak isterseniz gece veya gündüz her zaman yanınızdadır.

Elbette ev ortamındaki sınıfınızı ilk başlarla biraz boş hissedebilirsiniz ama endişelenmeyin, çünkü yine de öğretmeniniz ve diğer öğrencilerle etkileşime girebileceksiniz. Aslında en önemlisi de, birçok öğrenci online derslere başladıktan sonra sınıf arkadaşlarıyla normalden daha fazla konuştuklarını fark ediyor!

 

2- Daha Az Para Harcama İmkanı

İngilizce öğrenmek isteyen birinin dil eğitimi alma isteğini sürekli ertelemek zorunda kalmasının nedenlerinden biri de bu kursların genellikle pahalı olmasıdır. Eğitim veren kuruluşların kira, elektrik, personel ücreti gibi çeşitli önemli giderleri olur bu yüzden öğrencilerin kurs ücretleri belirlenirken de bu giderlerin bir kısmı da ücretlere yansımaktadır. Bir de öğrenci için kurs ücretinin dışında, kursa gidip gelmek için ödenen ulaşım ücreti, yemek masrafı gibi giderler de eklenince ortaya her bütçeye uygun olmayan maliyetler çıkabiliyor. Ancak online İngilizce kurslarının bu tarz ekstra giderlerleri olmadığı için aynı kalitede bir dil eğitimini daha uygun bir fiyatla sunarlar.

Yani online İngilizce kursu almak dil becerilerinizi geliştirmenin çok daha uygun maliyetli bir yoludur. Çevrimiçi bir İngilizce dersi aldığınızda, ihtiyacınız olan tek şey bir bilgisayar ve internettir ve herhangi bir ağır ders kitabının etrafında dolaşmak zorunda kalmazsınız. Tüm kaynaklarınız çevrimiçi olarak depolanır.

3- Aynı Anda Birden Fazla Kaynak Kullanabilirsiniz

Online İngilizce kursu tanım gereği, bir bilgisayarın, telefonun veya tabletin önünde harcanır ve bunlardan yararlanmanın birçok yolu vardır. Örneğin, öğretmeniniz daha önce duymadığınız bir kelime, yer veya ifadeden söz ettiğinde, daha fazla bilgi edinebilmek için hemen Google’a başvurabilirsiniz. Ders esnasında konuyu daha iyi hatırlamanıza ve anlamanıza yardımcı olması için konunun resimlerine ve videolarına bakmanız gerekebilir. Ayrıca, ders sırasında istediğiniz zaman tanımları, eşanlamlıları ve dilbilgisi kurallarını da arayabilirsiniz.

Yani online İngilizce kursları var olan teknoloji sayesinde sınıf ortamından daha sürükleyici bir deneyim sunar. Çevrimiçi kurslar genellikle öğrenmenizi ölçmenin yollarını sunar. İnteraktif oyunlar oynamak ve sınavları tamamlamak, kendinize olan güveninizi artırarak daha gelişmiş materyallerle başa çıkmayı kolaylaştırır.

4- Dört Dil Becerisini Geliştirme İmkanı

Konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerinizi online derslerde  uygulamanın ve geliştirmenin birçok yolu vardır.

Konuşma

Online İngilizce kursu yardımıyla, tıpkı fiziksel bir sınıfta yaptığınız gibi canlı görüşmeler yapabilirsiniz. Zoom veya Skype gibi popüler video konferans uygulamalarında sınıf arkadaşlarınızla ve öğretmeninizle münkün olduğunca İngilizce sohbet etmenizi öneririz. Ders dışında öğretmeninizin sizlere sohbet etme olanığı sağladığı çevrimiçi ders aralarında arkadaşlarınızla kaynaşmayı ihmal etmeyin.

Ayrıca ders dışında WhatsApp ve Facebook Messenger gibi uygulamalarda sınıf arkadaşlarınızla birlikte aranızda sesli notlar kaydedebilir ve gönderebilirsiniz. Bunun avantajı, kelimelerinizi dinlemenize, söylediklerinizin doğruluğunu analiz etmenize ve konuşma dilinizde hangi noktaları iyileştirmeniz gerektiğini görmenize olanak sağlar.

Dinleme

YouTube gibi platformalarda video izleyerek veya dizi/film izleyerek dinleme bilginizi pratik edebilirsiniz . Bu sitelerdeki altyazı ve konuşma metinlerinden yararlanmayı unutmayın, çünkü bunlar yeni kelimeleri tanımanıza ve videoların anlayamadığınız bölümlerini netleştirmenize yardımcı olabilir. Böylece bunu alışkanlık haline getirdiğinizde online ingilizce kursu aldığınız vakitlerde zaman geçtikçe öğretmeninizin ya da arkadaşlarınızın söylediği şeylere desteğe gerek duymadan anlamaya başlayacaksınız.

Okuma

Fiziksel sınıf ortamlarında öğretmenin sadece ders esnasında getirdiği kaynaklardan yararlanırken, bunun yerine online ortamda bulabileceğiniz makale ve e-kitap sayısı ile okuma becerilerinizi ve kelime bilginizi geliştirmek daha kolay olamazdı! Tabii ki şunu da söylemek gerekir ki, ders için kullanılacak materyallere 7/24 erişim imkanınız olabileceğinden ders çalışmak istediğiniz her an erişim sağlayabilirsiniz. 

Yazma

Öğretmeninizin verdiği mini denemeler, veya ödev ödevleri e-posta veya çevrimiçi öğrenme platformları aracılığıyla gönderebilirsiniz. Google Dokümanlar veya Google Slaytlar’ı kullanarak proje ve sunu yazma konusunda sınıf arkadaşlarınızla da işbirliği yapabilirsiniz böylece hem arkadaşlarınızla etkileşime geçmiş olur hemde doğru-yanlış fikir alışverişi yaparak yazı becerilerinizi geliştirme imkanı sağlarsınız.

Ayrıca otomatik yazım denetleyicisi olarak çalışan bir tarayıcı uzantısı olan Grammarly’yi de kullanabilirsiniz, sadece hataları vurgulamakla kalmaz, aynı zamanda metninizin okunabilirliğini ve stilini geliştirmenize de yardımcı olur. 

Unutmayın! Hangi dil becerinizi geliştirmek istediğinize bakılmaksızın her şey için bir uygulama var!

5- Özgeçmişiniz İçin Harika Bir Fırsat

Kariyerinizin ilk basamakları için çevrimiçi bir program özgeçmişinizde her zaman iyi görünecektir. Çünkü işverenler özellikle günümüzde yaşadığımız problem içinde bile öğrenmeye kararlı olduğunuzu ve daha fazla bilgi ve yeni beceriler edinmeye istekli olduğunuzu gösterecektir. İşe alım yöneticileri, çevrimiçi dereceleri geleneksel olanlardan daha düşük olarak görmemektedir. Aldığınız eğitimden başarılı bir online diploma alırsanız, kariyerinizi ışık hızıyla artırabileceğinize emin olabilirsiniz. Kesinlikle daha iyi bir aday olacak ve yeni pozisyonlar için başvurduğunuzda özgeçmişiniz çok daha iyi görünecektir.

Sonuç

Sonuç olarak online eğitim son yıllarda büyük bir yol kat etmiş ve daha da artması beklenmektedir. Zaman geçtikçe yaşam koşulları nedeniyle online eğitim geleneksel eğitim kadar ve belki de geleneksel eğitimden daha etkin hale gelmeye başlamıştır. Hem teknik hem de eğitim açısından iyi tasarlanmış bir online eğitim programı öğrencilerine çok verimli olacağı açıktır ve bu online eğitimler her yaştan insana da açıktır. Her yeni teknolojik gelişme toplumsal yaşamımızın her alanında birçok değişiklik meydana getirmektedir. Doğal olarak eğitim de bu değişikliklerden etkilenmektedir. Gelmiş olduğumuz bu noktada, gelecekte online eğitimlerin yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olacağını söylemek pek de yanlış olmaz.

Online İngilizce Kursu Veren Okullar

1- Oscars English Language School Dublin

Oscars International İrlanda’nın önde gelen dil okullarından biridir. Dublin şehir merkezinde bulunan güvenli ve eğlence dolu kolej ortamında sizlere İngilizce öğrenme fırsatı sunmaktadır. Oscars International Genel İngilizce, İş İngilizcesi, Akademik İngilizce, Dil Sınavı hazırlık ve İngilizce yaz kursları olmak üzere geniş bir kurs yelpazesi sunmaktadır. Ayrıca okulun üniversite programına kayıt yaptıran yabancı öğrenciler İngilizce takviye dersleri ile desteklenmektedir.

2- ISE The International School of English

The International School of English ISE kendini kaliteli ve profesyonel bir İngilizce dil eğitimine adamış bir dil okuludur. Kurulduğu günden bu yana dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere kaliteli bir dil eğitimi sunmuştur. ISE İrlanda’nın deneyimli ve nitelikli öğretmenleri samimi ve profesyonel bir dil öğrenme deneyimi yaşatır. Dersler, canlı ve iletişimsel olup İngilizce dil becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olur. Öğrencilere her hafta İngilizcelerini geliştirebilmeleri için programlar verilir ve her 6 haftada bir ilerleme raporu sunulur.

3- Emerald Cultural Institute

1986 yılında Dublin’de kurulmuştur. Emerald Cultural Institute, İngilizce dil okulu olarak uzman kadrosu ile dünya çapında üne sahiptir. ISO 9001:2000 akrediteli bir dil okuludur. Uzman İngilizce dil okulu olarak hedefi öğrencilerine kaliteli bir eğitim ve kültürel bir tecrübe yaşatmaktır. İngilizce konuşulan bir ülkede İngilizce öğrenmek Genel ve profesyonel İngilizce kurslarını yıllardır uzman kadrosu ile başarı ile 40 tan fazla ülkeden gelen öğrencilerine sunar. İngilizce dil programının yanı sıra Cambridge, TOEFL, IELTS ve Ana dili İngilizce olmayan öğretmenler için de İngilizce Öğretmenliği programları bulunmaktadır.

4- Apollo English Language Center

Apollo English Language Center, genç öğrenciler(junior) ve yetişkinler için sunduğu kaliteli eğitimi, program öncesi ve sonrası öğrenci desteği ile İrlanda’nınen çok tercih edilen okullarından bir tanesi olmuştur. Apollo Dil Okulu, Dublin’de ve Cork’da merkezleri bulunan bir dil okuludur. Cork’da yalnızca junior programları mevcutken, Dublin’de hem junior hem de yetişkinler için mükemmel okulları bulunmaktadır.

5- Atlantic Langugae Schools

Atlantic Dil Okulu İrlanda’da hem Galway hem de Dublin Şehirlerinde 20 yılı aşkındır dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilere hizmet veren öğrenci odaklı bir dil okuludur. Büyük ve kullanışlı binası ile eğitime oldukça elverişli bir ortamı vardır. Dublin’deki binasında yaklaşık 20 sınıf bulunmaktadır. Sınıflarda maksimum 14 öğrenci eğitim görmektedir.

6- ISI English Langugae School Dublin

ISI English Language School 2001 yılında İrlanda Dublin’de açılmıştır. Dublin’de iki tane merkezi bulunmaktadır. ISI dil okulu size sağladığı kursların yanında, çok eğlenceli bir sosyal etkinlik programı, haftasonu gezilerii, heyecan verici öğrenci klüpleri ile İngilizce eğitimini birleştirerek harikabir deneyim sunuyor.

ISI English Language School’un ana merkezi 18 yüzyıldan kalma bir taş binanın 2001 yılında modernize edilmesiyle oluşan, taş duvarlarla modern parkelerin kombinlendiği harika bir okuldur.

7- EC Dublin English School

EC Dublin, İrlanda’da dil okuluna gelecek öğrenciler tarafından oldukça tercih edilen dil okuludur. Dublin’in şehir merkezinde bulunmaktadır. EC Language school 8 ülkede eğitim veren bir dil okuludur. İrlanda’da ki şubesi Türk öğrenciler tarafından en çok tercih edilen okullardan bir tanesidir.

8- CES Centre of English Studies 

Centre of English Studies (CES), 30 seneyi aşkın deneyimi, birbirinden güzel ve modern sınıfları, öğrencilerine sundukları müthiş olanakları ve kaliteli eğitim kadrosu ile İngiltere ve İrlanda’ da dil eğitimi için en kaliteli seçenekler arasında yer almaktadır. Star Language School of Europe ve Language Travel Magazine ödüllerini almış okulun (ayrıca bu ödüllere 4 sene üst üste aday olan tek İrlanda okuludur.) 4 adet merkezi bulunmaktadır. Bunlardan üçü İngiltere’de (Wimbledon, Worthing ve Brighton) biri ise İrlanda’ da bulunmaktadır (Dublin).İngilizce öğrenmek için tercih edebileceğiniz en kaliteli seçeneklerden biridir.

İlginizi Çekebilir

Menü