Yeni Mezunlar İçin İrlanda’da Eğitim ve Çalışma Fırsatları

Sizinde aklınızda hep yurt dışında çalışma ya da eğitim alma hayaliniz varsa, şimdi tam sırası. Yeni mezun olmuşken ve okul engeliniz önünüzden kalkmışken İrlanda’da ki çalışma ve eğitim fırsatlarını değerlendirebilirmeniz çok kolay. Gelin beraber değerlendirebileceğiniz fırsatları inceleyelim;

 

Yeni Mezunlara Vize

Fırsatlara bakacağız ama vize çıkar mı? dediğinizi duyar gibiyiz. Evet çıkar, İrlanda vizesi yeni mezunlara sanki öğrenciymişsiniz gibi kolay bir şekilde çıkıyor.  Banka hesabında yeterli miktarda para bulundurmanız yeterli. O yüzden bu soruyu hiç düşünmeden takmadan seçeneklere bakmaya başlayabilirsiniz.

 

1- İrlanda’da Dil Okulu

İrlanda’da Work and Study programlarına kayıt olup hem 25 hafta boyunca İngilizce dil okulunda İngilizcenizi geliştirebilir, hem de İrlanda’da 32 hafta oturum ve haftada en az 20 saat part time çalışma iznine sahip olabilirsiniz. 

İrlanda’da work and study hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için ve work and study fiyatları için tıklayın!

2- İrlanda’da Yüksek Lisans

İrlanda’da yüksek lisans genellikle 1 yıldır ve Türkiye’deki 2 yıllık yüksek lisans programlarına denktir. İrlanda’da yüksek lisans yaparken haftada en az 20 saat part time çalışma iznine sahip olduğunuz gibi, mezun olduktan sonra da 2 yıl full time çalışma iznine sahip oluyorsunuz. Yüksek lisans yapabilmek için diploma notunuzun 2.00’dan yüksek olması ve IELTS sınavından en az 6.5 puan almanız gerekiyor. Yüksek lisans yaptıktan sonra öğrencilerimiz iyi şirketlerde iş bulup genellikle yaşamlarını İrlanda’da devam ettiriyorlar.

 

İrlanda’da yüksek lisans hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

3- İrlanda’da Staj

İrlanda’da uzun dönem ve ya kısa dönem staj yaparak kendi alanınızda yurtdışında tecrübe kazanabilirsiniz. Stajlarda genellikle öğrencilere ücret ödenmemektedir.

İrlanda’da staj hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

4- İrlanda’da Çalışma

İrlanda’da ki şirketlere ve firmalara başvuruda bulunup teklifleri değerlendirebilirsiniz. Her ne kadar halihazırda bir vizeniz ya da çalışma izniniz olmadan İrlanda’da iş bulmak zor olsa da imkansız değil. Şirketler sizi işe kabul edip vize mektubu gönderdikleri takdirde çok kolay vize alabilirsiniz. İrlanda IT sektöründe oldukça gelişmiş olup, Facebook, Google, Twitter, Amazon, Microsoft vb. firmaların genel merkezlerini barındırmaktadır. İrlanda’da ki iş ilanlarını ve kariyer fırsatlarını jobs.ie sitesinden kontrol edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Menü