İrlanda’da IELTS Puansız Yüksek Lisans Fırsatı

Hepinizin bildiği üzere Korona virüs nedeniyle İrlanda’da dil okulları, üniversiteler ve diğer tüm eğitim kurumları programlarına ara vermiş durumdadır. Şu anki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak hem İrlanda Hükümeti hem de ülkede bulunan yüksek öğrenim kurumları Korona virüs nedeniyle faaliyetlerine ara veren British Council IELTS sınavına alternatif olarak yeni bir çözüm getirmiştir.

Bir çoğumuzun çok uzun zamandır bildiği Duolingo online dil eğitimi platformu; dil öğrenimi yanında öğrencilere uluslararası onaylı bir online İngilizce dil sınavı sunmaya başladı. Bu sınav artık yurtdışında üniversite başvurusunda en gerekli evraklardan biri olan yabancı dil sertifikası yerine geçmektedir. Aynı şekilde hem İrlanda Hükümeti hem aşağıda yer alan üniversiteler 2020 yılı Eylül ayındanda başlayacak akademik eğitimler için Duolingo İngilizce Sınavı’nı resmi olarak kabul etmektedir.

İrlanda’da Duolingo Sınavını Kabul Eden Üniversiteler

  • Athlone Institute of Technology
  • CCT College Dublin
  • Cork Institute of Technology
  • Dorset College
  • Dublin City University
  • Dundalk Institute of Technology
  • Griffith College – Undergraduate
  • IBAT College Dublin
  • Institute of Technology Carlow, Ireland(sadece lisans programları için)
  • Institute of Technology Sligo

Aşağıda yer alan tabloda IELTS puanları ile Duolingo Test’ in puanlarını karşılaştırabilirsiniz. Bilindiği üzere İrlanda’da üniversite başvurularında gerekli olan minimum puan 6.0 dır. Bazı üniversiteler ise 6.5 istemektedir. Bu nedenle sınava girmeden önce başvurmayı planladığınız üniversitelerin başvuru sayfalarını inceleyerek “uluslararası öğrenciler” için belirtilmiş olan kriterleri gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

– Duolingo Test’in ücreti de yine IELTS sınavına göre oldukça uygundur. Sertifikalı testin ücreti 49 USD’ dir. Sınav sonucunun belirlenmesi 2 gün, sertifkaların ulaşması ortalama 3 hafta sürmektedir. Dilerseniz test sonucunu online olarak direk sistem üzerinden başvurmak istediğiniz üniversitelere gönderebilirsiniz.

– Testin içeriğinde IELTS sınavında olduğu gibi okuma-anlama, dinleme, yazma ve konuşma sınavları bulunmaktadır.

– Okuma-anlama bölümündeki sorular için genellikle 30-60 saniye zaman verilmektedir. Dinleme sorularında da yine kısa sorular ve tek kelimelik cevaplar istenmektedir.

– Yazma sınavın da ise 2 farklı part bulunmaktadır. Burada çoktan seçmeli sorular verilir ve seçtiğiniz soruya göre cevaplamanız istenir. İstenilen kelime tutarı 250 dir, 250 kelime altında yazan adayların puanları da buna göre düşük olacaktır.

– Konuşma partında da yine karşınızda bir sınav yöneticisi size kademe kademe sorular yöneltecek ve buna göre verilen süre içerisinde soruları cevaplamanızı isteyecektir.

– Sınava hazırlanmak ve örnek soruları görmek için Duolingo’ nun sunmuş olduğu deneme testini buraya tıklayarak çözebilirsiniz. https://englishtest.duolingo.com/quick

İrlanda’da Yüksek Lisans

İrlanda eğitim sistemi, yenilikçi yaklaşımı, modern eğitim ortamı ve uluslararası öğrencilere sunduğu imkanlar ile yurt dışında yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler için en cazip ülkelerden biridir. İrlanda Avrupa ülkeleri arasında ana dili İngilizce olan iki ülkeden biridir. Köklü üniversitelere ve modern bir eğitim sistemine sahip olan İrlanda, 160’tan fazla ülkeden 40 binin üzerindeki uluslararası öğrenciye lisans veya yüksek lisans konusunda ev sahipliği yapmaktadır.  İrlanda’da yüksek lisans 1 ya da 2 yıl sürmekte ve yüksek lisans eğitimini başarı ile tamamladıktan sonra da 2 yıl çalışma izni verilmektedir. Bu sebeple İrlanda’da yüksek lisans yapmak, Yurtdışında yüksek lisans programlarının en avantajlılarından biridir.

İrlanda’da Yüksek Lisans yapabilmek için aranan ilk şart, öğrencilerin yurtdışında eğitimlerine devam edebilecek düzeyde İngilizce’ye sahip olduklarını ispat etmeleridir.

İrlanda’da yüksek lisans yapmak için gerekli olan IELTS skoru üniversitesine göre 6.0 – 6.5 arasındadır. Şayet yeterli IELTS skoruna sahip değilseniz, İrlanda’da dil okuluna gelerek de İngilizcenizi geliştirebilirsiniz.

**Her şey yoluna girdiğinde İrlanda’ya gelmeyi düşünüyorsanız buraya tıklayıp, İrlanda’da dil okuluna gelene 1 ay online İngilizce eğitimi hediye kampanyamızdan siz de yararlanın!

 

İlginizi Çekebilir

Menü